Με κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ προσβλέπουν και στην απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,81% στις 8.320 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,70% στις 18.843 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,27% στις 7.539 μονάδες.

Ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων σημειώνει άνοδο 2,17%, λαμβάνοντας ώθηση από τα αποτελέσματα της βρετανικής Next, η οποία σημειώνει άνοδο 5,8%. Η εταιρεία είπε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο να πετύχει το ορόσημο του 1 δισ. στερλίνες στα ετήσια κέρδη της, μετά την άνοδο των πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στην Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 5%. Η μείωση των επιτοκίων της Fed, χτες, είναι απίθανο να επηρεάσει την Τράπεζα της Αγγλίας, σύμφωνα με τους αναλυτές.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο κοιτάζει τη δική του οικονομία. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει τώρα σε μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει πραγματικά την άποψη της Τράπεζας της Αγγλίας», δήλωσε η Tiina Lee, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Citi UK.

Επιπλέον, ο πληθωρισμός στον τομέα των υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου που παρακολουθείται στενά παραμένει πεισματικά υψηλότερος, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, πιθανότατα εντείνοντας την επιφυλακτικότητα στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές