H Morgan Stanley αποδίδει τα εύσημα στην Metlen διατηρώντας την μετοχή της στην λίστα με τις πλέον προτιμώμενες μετοχές του κλάδου, δίνοντας σύσταση υπεραπόδοσης έναντι της αγοράς (Overweight) και αυξάνοντας την τιμή – στόχο για τη Metlen στα 47 ευρώ από 46 ευρώ πριν (αύξηση 2% στην τιμή – στόχο).

Metlen: Στα 51,3 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο η NBG Sec

Παρά το αρνητικό κλίμα για τον κλάδο των μετάλλων, εξαίρεση αποτελεί η Metlen, για την οποία οι αναλυτές της Morgan Stanley, αναφέρονται στο εξαιρετικό συνεργατικό της μοντέλο ενέργειας και μετάλλων και τη μοναδική, ιδιαίτερα για τα Ευρωπαϊκά επίπεδα, ποιότητα που προσφέρει στον Τομέα των μετάλλων η πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου με αποτέλεσμα να αυξήσουν την τιμή – στόχο στο επίπεδο των €47, διατηρώντας, τη σύσταση BUY για τη Metlen.

Ως εκ τούτου η ανάλυση της Morgan Stanley, τοποθετεί πλέον τη Metlen στα top-5 picks της, δίνοντάς της και το μεγαλύτερο upside (39%) σε σχέση με όλο το universe των εταιρειών των μετάλλων.

«Η Metlen προσφέρει ένα μοναδικό τρίπτυχο: πολύπλευρη ανάπτυξη ενέργειας, μοναδικό αλουμίνιο και ένα εξαιρετικά συνεργιακό επιχειρηματικό μοντέλο. Αυτά τα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με μια μη απαιτητική αποτίμηση οδηγούν σε μια ελκυστική σχέση απόδοσης-κινδύνου και δικαιολογούν τη σύσταση υπεραπόδοσης για τη μετοχής της. Η τιμή στόχος προκύπτει από μια αποτίμηση sum-of-the-parts (SOTP), με κάθε επιχείρηση να αποτιμάται μέσω προεξόφλησης ταμειακών ροών (DCF). Χρησιμοποιούμε ένα συντελεστή προεξόφλησης (WACC) 9,1% για τα μέταλλα, τις λύσεις πελατών M Energy και τα έργα M Power (επιχείρηση EPC), 6,5% WACC για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, 10,8% WACC για την ολοκληρωμένη προμήθεια και εμπορία (φυσικού αερίου) και 9,2% WACC για τις θερμικές μονάδες φυσικού αερίου και υποθέτουμε μηδενική τελική ανάπτυξη για κάθε επιχείρηση», επισημαίνεται στην έκθεση της Morgan Stanley.

Τα τρία σενάρια

«Στα τρία σενάρια που αναλύουμε για τη μετοχή, στο θετικό σενάριο με στόχο τιμής τα €63,00, προβλέπεται υψηλότερη ανώτατη γραμμή σε ενέργεια και μεταλλουργία, μακροπρόθεσμη παραδοχή για την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στα €70 ανά MWh, μακροπρόθεσμη παραδοχή για τιμή αλουμινίου στα $2.806 ανά τόνο (σε πραγματικούς όρους) και υψηλότερα ασφάλιστρα προϊόντων κατά $100 ανά τόνο, υψηλότερο περιθώριο από το φυσικό αέριο κατά €5 ανά MWh και πλήρης αντιστάθμιση CO2 στα μέταλλα», σημειώνει η Morgan Stanley.

«Στο βασικό μας σενάριο με την αυξημένη τιμή στόχο στα €47,00 προβλέπεται αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σταθερή κερδοφορία στα θερμικά, μακροπρόθεσμη παραδοχή τιμής ηλεκτρικής ενέργειας στα €60 ανά MWh, μακροπρόθεσμη παραδοχή τιμής αλουμινίου στα $2.440 ανά τόνο (σε πραγματικούς όρους), μακροπρόθεσμη παραδοχή περιθωρίου από το φυσικό αέριο στα €15 ανά MWh (σε πραγματικούς όρους), 8GW δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε λειτουργία έως το 2030, εκ των οποίων τα 2GW μέσω farm-downs.

Τέλος, στο κακό σενάριο για τη μετοχή με τιμή στόχο τα €21,00, προβλέπεται χαμηλότερο top line και υψηλότερες αποδόσεις, μακροπρόθεσμη παραδοχή τιμής ηλεκτρικής ενέργειας στα €40 ανά MWh, εναλλαγή στοιχείων ενεργητικού σε χαμηλότερη πραγματοποιημένη τιμή, μακροπρόθεσμη παραδοχή τιμής αλουμινίου στα $2.196 ανά τόνο (σε πραγματικούς όρους) και χαμηλότερα ασφάλιστρα προϊόντος κατά $100 ανά τόνο, χαμηλότερο περιθώριο του φυσικού αερίου κατά €15 ανά MWh και αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων κατά 170 μονάδες βάσης, με αντίκτυπο στο επιτόκιο προεξόφλησης», υποστηρίζεται στην ανάλυση της Morgan Stanley.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κλαδικό report Metals & Mining της Morgan Stanley  αναφέρεται στην αδυναμία του κλάδου των μετάλλων κυρίως λόγω της υποτονικής οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα. Σε αυτό το πλαίσιο η MS προχώρησε σε μείωση της τιμής – στόχου στις περισσότερες από τις εταιρείες που καλύπτει στο universe των μετάλλων με την Metlen ωστόσο να ξεχωρίζει ια τις επιδόσεις της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές