Μπορεί χτες στο κλείσιμο η Wall Street να προβλημάτισε αρκετούς, καθώς έχασε τα ισχυρά ενδοσυνεδριακά της κέρδη, αλλά σήμερα φαίνεται ότι «ξανασκέφτεται» την απόφαση της μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve και σημειώνει κέρδη.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,32% στις 42.048 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,50% στις 5.702 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 2,13% στις 17.949 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακά κρατά το θετικό πρόσημο

Αυτό που ουσιαστικά προβλημάτισε χτες την αγορά είναι ότι για να προχωρήσει η Fed σε μείωση επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης προφανώς βλέπει τα αρνητικά σημάδια της οικονομίας και σπεύδει να χαλαρώσει τις συνθήκες ώστε να μειώσει τον κίνδυνο μιας ύφεσης. Ωστόσο, τα σημερινά στοιχεία από τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, οι οποίες μειώθηκαν κατά 12.000 σε 219.000, πολύ κάτω από τις εκτιμήσεις, επιβεβαίωσαν ότι η αγορά εργασίας διατηρεί την ισχύ της.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της τεχνολογίας σημειώνουν ράλι καθώς η μείωση των επιτοκίων ωθεί τους επενδυτές να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο. Η Nvidia και οι μετοχές της AMD σημειώνουν κέρδη άνω του 3% η καθεμία. Η Micron Technology ενισχύεται περισσότερο από 2% υψηλότερα, όπως και οι Meta και Alphabet.

Οι μετοχές που επωφελούνται από τα χαμηλότερα επιτόκια σημειώνουν επίσης κέρδη. Η JPMorgan σημειώνει άνοδο 1,3%, ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Caterpillar και Home Depot.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Fed μείωσε το επιτόκιο δανεισμού σε ένα εύρος από 4,75% έως 5% από 5,25% σε 5,5% την Τετάρτη, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη σε ορισμένους επενδυτές που επέκριναν το μέγεθος αυτής της αρχικής μείωσης. Αυτή είναι η πρώτη μείωση επιτοκίων από τη Fed εδώ και τέσσερα χρόνια.

«Αυτά ήταν τα καλύτερα νέα που ακούσαμε από τη Fed εδώ και χρόνια», σχολίασε ο Jeremy Siegel, ομότιμος καθηγητής στο Wharton School of Business του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, στο CNBC. «Αυτά είναι φανταστικά νέα για την αγορά και σπουδαία νέα για την οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street