Με πολύ κόπο προσπαθεί να κρατηθεί στη ζώνη των 1.420 μονάδων το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, το οποίο γυρίζει κανονικά την πλάτη του στο μίνι ράλι που καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, παλεύοντας με τις δικές του αβεβαιότητες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,19% στις 1.422,13 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 48,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,6 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.447,36 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,24% στις 1.222,12 μονάδες.

Εγχώριες αβεβαιότητες

Η αγορά δεν μπορεί να βρει το δρόμο για να βγει από τη συσσώρευση που ήδη μετρά 25 συνεδριάσεις και δεν θα απειλήσει τη διαγραμματική στήριξη των 1.400 η οποία αποτελεί το κοντινότερο «οχυρό» πριν την περαιτέρω επιδείνωση της επενδυτικής ψυχολογίας στη λεωφόρο Αθηνών.

Αυτές τις ώρες που ο Dow-Jones «ζυγίζει» το αν η παραμονή του σε υψηλό όλων των εποχών είναι διατηρήσιμη ή χρήζει διορθώσεως και οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν άλμα άνω του 1%, το δικό μας ΧΑ δεν καταφέρνει να εκμεταλλευτεί το υποστηρικτικό διεθνές χρηματιστηριακό περιβάλλον και να καταστεί περισσότερο ενδιαφέρον στα μάτια εγχώριων και ξένων επενδυτών.

Παράλληλα, ο Τραπεζικός Δείκτης, βασικός πυλώνας της εγχώριας Αγοράς, απέχει περίπου 10% από τα προ διμήνου υψηλά του, παρά τις ελκυστικές μερισματικές διανομές, τη μείωση του business risk κλπ. Πλέον ο κλάδος καλείται να πάει στο «επόμενο επίπεδο» εν μέσω έναρξης κύκλου επιτοκιακών μειώσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με ό,τι αυτές συνεπάγονται για την ανατιμολόγηση των δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου, το κόστος των καταθέσεων και συνεπώς την κερδοφορία των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Διαγραμματικά, το εβδομαδιαίο κλείσιμο του Γενικού Δείκτη θα «κριθεί» αναφορικά με τη σχέση του ως προς τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών, ο οποίος βρίσκεται πέριξ των 1.400 μονάδων, ενώ πειστική ανοδική κίνηση «απαιτεί» τιμές υψηλότερα από την αντίσταση των 1.450 μονάδων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ ενισχύεται κατά 1,24%, με τις Λάμδα, Σαράντη, Motor Oil, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Cenergy, Metlen, Alpha Bank, Eurobank, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, ΕΛληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΔΑΑ και Τέρνα Ενεργειακή να κινούνται ήπια ανοδικά.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Jumbo, Aegean, Εθνική, ΟΠΑΠ και Τιτάν, αλλά καμία δεν κινείται πάνω από -1%. Χωρίς μεταβολή είναι η Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών