Δέκα διεθνείς εταιρείες συμμετείχαν στον διαγωνισμό της Bulgargaz για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) τον Οκτώβριο του 2024, μέσω του τερματικού σταθμού της Αλεξανδρούπολης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Bulgargaz, η μεγαλύτερη βουλγαρική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου, την πρώτη θέση μεταξύ των συμμετεχόντων στη διαδικασία του διαγωνισμού κατέλαβε η TotalEnergies Gas and Power.

Στις 29 Αυγούστου, η Bulgargaz ανακοίνωσε τη διενέργεια διαγωνισμών για την προμήθεια 5 φορτίων (5.000.000 μεγαβατώρες, MWh) υγροποιημένου φυσικού αερίου εντός της δεσμευμένης δυναμικότητάς της στον τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης. Η παράδοσή τους προγραμματίζεται σύμφωνα με τις χρονοθυρίδες που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ του χειριστή του τερματικού σταθμού Gastrade και της Bulgargaz.

Οι συμφωνίες για το LNG

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εταιρεία γνωστοποιεί ότι, οι εν λόγω συμφωνίες προβλέπουν παράδοση ενός φορτίου το μήνα, την περίοδο Οκτώβριος 2024 – Φεβρουάριος 2025, προσθέτοντας ότι αναμένουν αυξημένο ενδιαφέρον και για τις υπόλοιπες δύο διαγωνιστικές διαδικασίες, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2024 και για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο 2025.

Με την ένταξη του υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αλεξανδρούπολη στο ενεργειακό μείγμα, η Bulgargaz είπε ότι εγγυάται πλήρως την ασφάλεια των προμηθειών φυσικού αερίου για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο για Βούλγαρους καταναλωτές και επιχειρήσεις, ενόψει της πιθανής αναστολής της μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας από τις αρχές του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρεται, ο τερματικός σταθμός LNG Αλεξανδρούπολης θα ξεκινήσει την εμπορική λειτουργία του την 1η Οκτωβρίου 2024, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των επισκευών και των δοκιμών θέσης σε λειτουργία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια