Αυξημένα έσοδα θα έχει η Noval Property το δεύτερο εξάμηνο, καθώς «οι νέες μισθώσεις θα είναι περίπου 30% ακριβότερες», όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΕΑΠ, Παναγιώτης Καπετανάκος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους χρηματιστηριακούς αναλυτές.

Noval Property: Καθαρά κέρδη 21,9 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο

Ήδη τα έσοδα από μισθώματα ενισχύθηκαν κατά 15% το πρώτο εξάμηνο χάρη και στις επιδόσεις των εμπορικών κέντρων (για παράδειγμα το River West είχε άνοδο του τζίρου των καταστημάτων κατά 18%). Ταυτόχρονα αυξήθηκε η πληρότητα στα ακίνητα εισοδήματος στο 98,4% με την εισηγμένη να προχωρά σε αναπροσαρμογή των μισθωμάτων.

Η θυγατρική της Viohalco, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (AEΕΑΠ) στην Ελλάδα, διέθετε στις 30 Ιουνίου 2024 ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο 60 ακινήτων συνολικής εύλογης αξίας 609,33 εκατ. ευρώ.

Αναπτύξεις νέας γενιάς στο Μαρούσι

Αναφορικά με τις επενδύσεις, στο Μαρούσι η Noval Property μετράει τρεις, εν εξελίξει, αναπτύξεις.

Πρόκειται για το βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων που αναπτύσσει η εταιρεία κοινοπρακτικά με την Brook Lane Capital στο πρώην ακίνητο της Kodak.

To office campus με την επωνυμία Grid του οποίου τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έχει αναλάβει το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners, έχει μισθωθεί κατά το ήμισυ (σ.σ. δύο από τα τέσσερα κτίρια) στην ΕΥ, με τη διοίκηση της ΑΕΕΑΠ να βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για τη μίσθωση και των υπόλοιπων δύο κτιρίων.

Στο πλαίσιο της αναχρηματοδότησης του επενδυτικού της πλάνου, η θυγατρική που ελέγχει τη συγκεκριμένη ανάπτυξη με συνολική μισθώσιμη επιφάνεια (GLA) στα 28.441 τ.μ. και συνολική δομημένη επιφάνεια (GBA) στα 61.520 τ.μ., καθώς και 577 θέσεις στάθμευσης, έχει υπογράψει νέο ομολογιακό δάνειο με την Τράπεζα Πειραιώς με τη συμμετοχή και του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 127 εκατ. από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ένα ακόμα έργο της Noval στην περιοχή του Αμαρουσίου αφορά την ανακατασκευή υφιστάμενου κτιρίου στη Λεωφόρο Κηφισίας 199. Θα μετατραπεί σε πρωτοποριακό κτίριο γραφείων με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα στην Ελλάδα, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός της εταιρείας.

Η συνολική δομημένη επιφάνεια (GBA) του εξαώροφου κτιρίου είναι 6.678 τ.μ., ενώ συνολική μισθώσιμη επιφάνεια (GLA) φθάνει στα 4.186 τ.μ., διαθέτοντας 30 θέσεις στάθμευσης.

Εντός του Ιουνίου η ΑΕΕΑΠ υπέγραψε τη σύμβαση για την δεύτερη φάση της ανακατασκευής του ακινήτου με τη Μπαλλιάν Τεχνική, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί ο ενοικιαστής του.

Η τρίτη ανάπτυξη της Noval Property στο Μαρούσι αφορά νέο κτίριο γραφείων στην οδό Χειμάρας 16, το οποίο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024. Το ακίνητο ξεχωρίζει λόγω της εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής σύνθεσής του που αποτελείται από δύο κτίρια συνδεδεμένα μεταξύ τους σε γραμμική ακολουθία και πολλούς χώρους πρασίνου.

Μετς και Πειραιώς

Παράλληλα «τρέχει» η κατασκευή του οικιστικού project στο Μετς, με το 30% του συγκροτήματος να έχει μισθωθεί σε Έλληνες και ξένους σε τιμές πολύ υψηλότερες της μέσης τιμής ενοικίασης.

Η συνολική δομημένη επιφάνεια είναι 4.258 τ.μ. με τη συνολική μισθώσιμη επιφάνεια να ανέρχεται σε 2.632 τ.μ.

Το έργο που θα παραδοθεί στο τέλος του 2024 αφορά τη μετατροπή ενός πρώην ημιτελούς κτιρίου σε ένα σύγχρονο μικτής χρήσης που περιλαμβάνει διαμερίσματα και γραφεία υψηλής ποιότητας.

Σε ό,τι αφορά την ανάπλαση του πρώτου εργοστασίου της Βιοχάλκο στην Πειραιώς σε οικόπεδο εμβαδού 72.568 τ.μ., η Noval αναμένει να περάσει το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος από το ΣτΕ, στάδιο που θεωρείται ότι θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η επένδυση ύψους τουλάχιστον 170 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2028.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις αστικής ανάπλαση με διατήρηση των υφιστάμενων κτιρίων, με στόχο να δημιουργηθεί ένας σύνθετος πολιτιστικός, εμπορικός, συνεδριακός και τουριστικός πόλος με βιώσιμο χαρακτήρα, που θα λάβει πιστοποίηση κατά LEED Gold για την υιοθέτηση πρακτικών χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις