Θετικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τον Nikkei 225 της Ιαπωνίας να οδηγεί την άνοδο, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο της.

Ειδικότερα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο σταθερό στο 0,25% -το υψηλότερο επιτόκιο από το 2008.

Ό,τι λάμπει είναι… χρυσός: Κοντά στα ιστορικά υψηλά το πολύτιμο μέταλλο

Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 2,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Reuters, έναντι αύξησης 2,7% τον προηγούμενο μήνα. Εξαιρουμένων των φρέσκων τροφίμων και της ενέργειας, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2%, έναντι 1,9% τον προηγούμενο μήνα.

Η Κίνα, επίσης, δεν μετέβαλε τα βασικά επιτόκια δανεισμού της, με το επιτόκιο δανείου ενός έτους – το οποίο επηρεάζει τα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών – να παραμένει στο 3,35% και το πενταετές LPR – αναφορά για τα επιτόκια στεγαστικών δανείων – στο 3,85%.

Στις αγορές, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας πρόσθεσε 1,53% για να κλείσει στις 37.723,91 μονάδες, κλείνοντας ένα σερί τριών ανοδικών ημερών. Ο Topix κέρδισε 0,97% στις 2.642,35 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,22%, αλλά ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε κατά 0,45%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,49% για να τερματίσει στις 2.593,37 μονάδες και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,19% στις 748,33 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,21% και έκλεισε στις 8.209,5 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα βρέθηκε επίσης το γεγονός ότι η Korea Exchange σχεδιάζει να διερευνήσει το υποκατάστημα της Morgan Stanley στη Σεούλ για την υποβολή εντολής πώλησης περίπου 1,01 εκατ. μετοχών της SK hynix στις 13 Σεπτεμβρίου, μόλις δύο ημέρες πριν η επενδυτική τράπεζα δημοσιεύσει μια έκθεση υποβάθμισης της αξιολόγησής της στον κατασκευαστή chip.

Λόγω της αργίας του Chuseok, το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας ήταν κλειστό από Δευτέρα έως Τετάρτη. Ως αποτέλεσμα της έκθεσης, οι μετοχές της SK hynix υποχώρησαν περισσότερο από 10% το πρωί της Πέμπτης. Εάν αποκαλυφθούν οποιεσδήποτε παρατυπίες κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο χειριστής του χρηματιστηρίου θα παραπέμψει την υπόθεση στην Υπηρεσία Χρηματοοικονομικής Εποπτείας, τη χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές