Διορθωτικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πολλά χαρτοφυλάκια να παίρνουν μέρος των χθεσινών κερδών αλλά και να αναπροσαρμόζονται μετά το πλήθος των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών που υπήρξε αυτήν την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,4%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,55% στις 8.282 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,78% στις 18.854 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,39% στις 7.585 μονάδες.

Ό,τι λάμπει είναι… χρυσός: Κοντά στα ιστορικά υψηλά το πολύτιμο μέταλλο

Σε επίπεδο τίτλων, ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας δέχεται ισχυρές πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες άνω του 3%, στη σκιά του -7,6% της Mercedes-Benz, καθώς η διοίκηση προχώρησε σε μείωση του περιθωρίου κέρδους για ολόκληρο το έτος, για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο μήνες, αφού ο συνολικός όγκος πωλήσεων μειώθηκε στην Κίνα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο ετήσιος δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία διαμορφώθηκε σε -0,8% τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας Destatis. Σε μηνιαία βάση, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού σημείωσε άνοδο 0,2%.

Οι τιμές της ενέργειας υποχώρησαν κατά 4,6% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πριν από ένα χρόνο, αλλά αυξήθηκαν 0,8% σε σύγκριση με τον Ιούλιο. Οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,7% από τον Αύγουστο του 2023 και υποχώρησαν 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι τιμές των κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 2% ετησίως και αυξήθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση.

Επίσης, οι όγκοι λιανικών πωλήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσαν ετήσια άνοδο 2,5% τον Αύγουστο του 2024, φθάνοντας στην υψηλότερη μεταβολή από τον Φεβρουάριο του 2022. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι όγκοι αυξήθηκαν κατά 1%. Το τρίμηνο έως τον Αύγουστο του 2024, οι όγκοι πωλήσεων αυξήθηκαν κατά 1,2% σε τρίμηνο και 1,0% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές