Με μικρές διακυμάνσεις και έντονη νευρικότητα συνεχίζει και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει πιστό στην εσωστρέφεια του Σεπτεμβρίου, αναμένοντας τις τραπεζικές εξελίξεις από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,01% στις 1.428,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,2 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,04 καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.462,42 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,08% στις 1.225,15 μονάδες.

Ρευστότητα στο… πάρκινγκ

Η αγορά δεν μπορεί να βρει ρυθμό ούτε και σήμερα, παραμένοντας για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση σε ένα στενό εύρος 15 μονάδων, όπου και παλινδρομεί. Και μπορεί οι συναλλαγές να έχουν κινηθεί μέχρι τώρα υψηλά, όμως το 80% του όγκου έχει ανέβει από δύο πακέτα στην Εθνική και στην Eurobank.

Προφανώς από τη μία το επικείμενο placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα, και αφετέρου η είσοδος της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑ από τη Δευτέρα, έχουν συντελέσει στο να παραμένει η ρευστότητα “παρκαρισμένη” σε πολλά χαρτοφυλάκια. Εντούτοις, η γενική επιφυλακτικότητα αγγίζει πολλούς τίτλους που έχουν λόγους για να βρίσκονται στο ραντάρ των επενδυτών.

Την ίδια ώρα, σήμερα είναι προγραμματισμένο το triple witching, δηλαδή η λήξη των παραγώγων συμβολαίων στο ΧΠΑ, ενώ θα λάβει χώρα και το rebalancing λόγω αλλαγών στους δείκτες FTSE Global Equity. Η Cenergy εντάχθηκε στον δείκτη FTSE Emerging Europe Large Cap, από όπου υποβιβάστηκε η Viohalco στον δείκτη FTSE Emerging Mid Cap. Η Intralot προστέθηκε επίσης στον δείκτη FTSE Emerging Mid Cap και στον FTSE All-World Index.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΔΕΗ, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Coca Cola, Eurobank, Alpha Bank, Σαράντης, Τιτάν, Metlen, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή βρίσκονται στο “κόκκινο”, αλλά καμία δεν κινείται πάνω από -0,6%.

Από την άλλη, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Jumbo, Cenergy, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ και Εθνική κινούνται ήπια θετικά, με τις ΔΑΑ, Aegean και Autohellas να μην έχουν μεταβολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών