Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη λήξη των παραγώγων να μην αλλάζει τις ισορροπίες σε μια αγορά που, όπως όλα δείχνουν, θα ολοκληρώσει την εβδομάδα στα ίδια επίπεδα με αυτά που την άρχισε.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,16% στις 1.426,06 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 58 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,6 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,12 καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.459,62 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,21% στις 1.223,59 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών σε… πλάγια γραμμή

Ακόμη πιο στενό είναι το εύρος που κλείνει, όπως όλα δείχνουν, την εβδομάδα ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να επεμβαίνουν μόνο επιλεκτικά και τους πωλητές να αναζητούν καλύτερες τιμές για να δώσουν τα λιγοστά τεμάχια που έχουν διάθεση να δώσουν. Μια ισορροπία που δεν διαταράχθηκε ούτε και όταν οι διεθνείς αγορές έκαναν ένα ράλι ανακούφισης, μετά το πλήθος των αποφάσεων που ελήφθη από τις Κεντρικές Τράπεζες.

Την ώρα δηλαδή που οι διεθνείς αγορές δοκίμαζαν και ξεπερνούσαν τα ιστορικά τους ρεκόρ, η Λ. Αθηνών στερούνταν ρυθμού και κατεύθυνσης. Και μπορεί σαν βασική αφορμή να προτάσσεται το επικείμενο placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα, εντούτοις η επιφυλακτικότητα έχει αγγίξει πλέον το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, ακόμη και σε τίτλους που έχουν τους δικούς τους καταλύτες.

Για να μπορέσει η αγορά να αξιοποιήσει το επόμενο διάστημα τους εγχώριους καταλύτες και να βελτιώσει την τάση της βραχυπρόθεσμα, πρέπει να υπερβεί τις 1.436 μονάδες. Η συνέχεια θα είναι δύσκολη, καθώς θα φέρει τη «σκληρή» ζώνη αντίστασης που βρίσκεται στις 1450 μονάδες, επίπεδο το οποίο ανεπιτυχώς η αγορά προσπάθησε να υπερβεί τρεις φορές μετά τις 5 Αυγούστου χωρίς επιτυχία.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Aegean, Autohellas, Motor Oil και Jumbo σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης, Τιτάν, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Πειραιώς, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ και Εθνική.

Στον αντίποδα, η ΕΛΧΑ κερδίζει 1,08%, με τις Metlen, Cenergy, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, ΔΑΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια και Λάμδα να κινούνται ήπια ανοδικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών