Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2023 ήταν η χειρότερη χρονιά για τις πυρκαγιές, με μια περιοχή περίπου στο μέγεθος της Βόρειας Κορέας να τυλίγεται στις φλόγες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Canadair: Ξεκινά ξανά η παραγωγή του

Μία από τις βασικές μεθόδους για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών είναι η χρήση πυροσβεστικών αεροσκαφών για την κατάσβεση των φλογών από τον ουρανό.

Το DHC-515 Firefighter, γνωστό και ως canadair είναι το καλύτερο αμφίβιο πυροσβεστικό αεροπλάνο στον κόσμο. Παλαιότερα κατασκευασμένο από την Bombardier, μέχρι που τα οικονομικά προβλήματα την ανάγκασαν να πουλήσει τη μονάδα στην De Havilland, το αεροπλάνο ήταν εκτός παραγωγής από το 2015.

Οι νέοι ιδιοκτήτες εξέτασαν για πρώτη φορά την επανεκκίνηση της παραγωγής του αεροσκάφους το 2019, αλλά χρειάστηκαν έναν ελάχιστο αριθμό παραγγελιών για να μετριάσουν το υψηλό κόστος παραγωγής.

Στη συνέχεια, το 2020, με την κλιματική αλλαγή να προκαλεί αυξανόμενο αριθμό πυρκαγιών κάθε χρόνο, η ΕΕ άρχισε να εξετάζει την επέκταση του εναέριου στόλου πυρόσβεσης. Συνδυάζοντας τη ζήτηση από όλη την περιοχή, ήταν σε θέση να παραγγείλει 22 νέα αεροπλάνα – αρκετά για να επαναφέρουν την παραγωγή σε λειτουργία.

Το αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένων μερικών αναβαθμίσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα, κοστίζει 50 εκατομμύρια ευρώ το καθένα και θα παραδοθεί στην Κροατία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία – χρειάζονται περίπου 18-36 μήνες για να ολοκληρωθεί η παραγγελία στο εργοστάσιο της De Havilland στο Κάλγκαρι του Καναδά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή