Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην Νιγηρία διακρίνει η Coca Cola με τον πολυεθνικό κολοσσό να ρίχνει νέα κεφάλαια στην αφρικανική χώρα, ενισχύοντας το αποτύπωμά του.

Στο πλαίσιο αυτό, η Coca-Cola System (αποτελείται από τις Cola Nigeria Limited και Nigeria Bottling Company) σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις δραστηριότητές της στη Νιγηρία τα επόμενα πέντε χρόνια, δήλωσε η προεδρία της χώρας μετά από συνάντηση μεταξύ του προέδρου Τινούμπου και ανώτερων στελεχών της εταιρείας αναψυκτικών την Πέμπτη.

Coca Cola: Γιατί μπαίνει στο στόχαστρο των ιρλανδικών αρχών

Ο Tινούμπου συναντήθηκε με τον Τζον Mέρφι, πρόεδρο και οικονομικό διευθυντή της Coca-Cola , και τον Ζόραν Μπογκντάνοβιτς, CEO της Coca – Cola HBC και αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, καθώς επιδιώκει να προσελκύσει επενδύσεις στην οικονομία.

Ο Μπογκντάνοβιτς είπε στον Τινούμπου ότι η Coca-Cola Hellenic Bottling Company, γνωστή στη Νιγηρία σαν Nigerian Bottling Company, έχει επενδύσει από το 2013 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια στη Νιγηρία για να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα, να βελτιώσει την αλυσίδα εφοδιασμού της και να εκπαιδεύσει και να αναπτύξει, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η νιγηριανή προεδρία.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, με ένα προβλέψιμο και ευνοϊκό περιβάλλον, σχεδιάζουμε να επενδύσουμε επιπλέον 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια», ανέφερε ο Μπογκντάνοβιτς.

Η ανακοίνωση της επένδυσης έρχεται αφού η κυβέρνηση της Tinubu είδε αρκετές πολυεθνικές όπως η Procter & Gamble, η GSK Plc και η Bayer AG να εγκαταλείπουν τη χώρα ή να διορίζουν τρίτους για τη διανομή των προϊόντων τους λόγω έλλειψης συναλλάγματος.

Ο Τινούμπου, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από τον περασμένο Μάιο, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θέλει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ανοιχτό στις επιχειρήσεις.

«Χτίζουμε ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα όπου μπορείτε να επενδύσετε, να επανεπενδύσετε και να επαναπατρίσετε όλα τα μερίσματά σας. Πιστεύω ακράδαντα σε αυτό», είπε.

Πολλά υποσχόμενη αγορά

Η Νιγηρία, με πληθυσμό άνω των 200 εκατομμυρίων, θεωρείται ως δυνητική αγορά για πολλές παγκόσμιες μάρκες, αλλά τα προβλήματα συναλλάγματος, η γραφειοκρατία και η ασυνέπεια της πολιτικής αποθαρρύνουν ορισμένους επενδυτές.

Η εταιρεία εμφιάλωσης Coca-Cola HBC δήλωσε τον Απρίλιο ότι τα λειτουργικά κέρδη της θα αυξηθούν φέτος, υποστηριζόμενη από την ισχυρή ζήτηση για καφέ, ενέργεια και αφρώδη ποτά, ακόμη και όταν οι τιμές αυξήθηκαν για να συμβαδίσουν με το υψηλό κόστος και την υποτίμηση του νομίσματος σε χώρες όπως η Αίγυπτος και η Νιγηρία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή