Το Palm Beach είναι ένας από τους θύλακες με τους πλουσιότερους Αμερικανούς, ανάμεσα τους και ο πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ. Τώρα αναζητά κρατική βοήθεια αφού το κόστος για την προστασία του πιο διάσημου κατοίκου του, Ντόναλντ Τραμπ, εκτινάχθηκε στα 93.000 δολάρια την ημέρα.

Το γραφείο του τοπικού σερίφη αναγκάστηκε να αυξήσει τις δαπάνες για την ασφάλεια του Τραμπ μετά από την απόπειρα δολοφονίας στην Πενσυλβάνια πριν από δύο μήνες. Τώρα, μια δεύτερη απόπειρα, αυτήν τη φορά σε ένα γήπεδο γκολφ κοντά στο σπίτι του Τραμπ στη Φλόριντα, επανέφερε τις εκκλήσεις για περαιτέρω ενίσχυση.

Τραμπ: Μεγάλα κέρδη από τα θέρετρα γκολφ της Φλόριντα

«Έπρεπε να αυξήσουμε την ασφάλεια από τότε που ξεκίνησε η εκστρατεία με τον πρώην πρόεδρο, ο οποίος είναι κάτοικος εδώ», είπε στο Bloomberg η δήμαρχος της κομητείας Palm Beach, Μαρία Σακς. «Ναι, είναι ενοχλητικό και δύσκολο, αλλά είναι το τίμημα που πληρώνουμε για να ζούμε στον παράδεισο».

Αίτημα για βοήθεια από Ουάσινγκτον

Η κομητεία Palm Beach, με προϋπολογισμό σχεδόν 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει ζητήσει ομοσπονδιακή βοήθεια για να πληρώσει τον λογαριασμό. Την περασμένη εβδομάδα, η Σακς και ο σερίφης της κομητείας έστειλαν επιστολή στους εκπροσώπους του Κογκρέσου ζητώντας χρηματοδότηση για την ασφάλεια του πρώην προέδρου, όπως ανακοινώθηκε.

Η επιστολή περιέγραφε το πλήρες εύρος των δαπανών για τον Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων εκτιμώμενων υπερωριών που καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 30 ημερών για αξιωματικούς που εμπλέκονται στην προστασία του, καθώς η ενισχυμένη ασφάλεια οδήγησε σε 24ωρους αποκλεισμούς των δρόμων. Υπήρχε επίσης ένα εκτιμώμενο κόστος $42.720 που καταβλήθηκε από το τοπικό τμήμα διάσωσης της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια αυτοκινητοπομπών και άλλων εκδηλώσεων, καθώς και $3.600 την ημέρα που ξοδεύονταν από την ίδια την πόλη του Palm Beach.

Μέτρα ασφαλείας ζητούνται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, οι οποίες καταλήγουν να κινητοποιούν προσωπικό από τοπικές αρχές επιβολής του νόμου και άλλες πηγές, σύμφωνα με την επιστολή.

Η προστασία που παρέχεται στον Τραμπ από τη Μυστική Υπηρεσία έχει τεθεί υπό έλεγχο τους τελευταίους μήνες, με τους Ρεπουμπλικάνους να απαιτούν από την κυβέρνηση Μπάιντεν να διαθέσει περισσότερους πόρους στον προεδρικό υποψήφιο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας ζήτησαν με τη σειρά τους περισσότερη χρηματοδότηση.

Δημαρχείο Palm Beach

Αστυνομοκρατία στο Palm Beach

Τη Δευτέρα, το πλέγμα μέτρων ασφαλείας έγιναν πλήρως εμφανή, με αξιωματικούς να αποκλείουν βασικούς δρόμους γύρω από το Mar-a-Lago, το σπίτι του Τραμπ και το παραθαλάσσιο κλαμπ, το οποίο συνορεύει με τον ωκεανό και ορισμένους από τους κύριους δρόμους του Palm Beach.

Περίπου δώδεκα αυτοκίνητα της αστυνομίας παρατάχθηκαν στον δρόμο που οδηγεί στο Mar-a-Lago, κλείνοντας την είσοδο των χώρων στάθμευσης από τη γέφυρα που συνήθως χρησιμεύουν ως χώροι συνάθροισης για τους υποστηρικτές του Τραμπ. Η αστυνομία έκανε σήμα στους οδηγούς να στρίψουν ή να πάνε νότια, μακριά από το κλαμπ.

Υπήρξε μια περίμετρος στο γήπεδο γκολφ του West Palm Beach, μετά το περιστατικό αυτό το Σαββατοκύριακο, όταν ο Ράιαν Ρουθ εντοπίστηκε από έναν πράκτορα της μυστικής υπηρεσίας.

Ο Ρουθ, ο οποίος συνελήφθη του μετά από καταδίωξη από την αστυνομία, κατηγορήθηκε για κατοχή πυροβόλου όπλου από καταδικασθέντα εγκληματία και παραλαβή πυροβόλου όπλου με σβησμένο σειριακό αριθμό. Το περιστατικό σηματοδότησε τη δεύτερη απόπειρα κατά της ζωής του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία μέσα σε δύο μήνες, όταν ένας ένοπλος τραυμάτισε τον Τραμπ στο αυτί κατά τη διάρκεια μιας υπαίθριας συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, στις 13 Ιουλίου.

Πόσο θα κρατήσουν οι περιορισμοί

Για ορισμένους κατοίκους του Palm Beach, η ανησυχία είναι πόσο θα διαρκέσουν οι αποκλεισμοί και πόσο μακριά μπορούν να πάνε. Το Palm Beach ανθεί τα τελευταία χρόνια. Μια δεύτερη νίκη Τραμπ θα μπορούσε να σημαίνει περαιτέρω περιορισμούς, βυθίζοντας την περιοχή σε lockdown κατά τους πιο πολυάσχολους χειμερινούς μήνες.

Σε μια πρόσφατη συνεδρίαση του συμβουλίου του Palm Beach, η δήμαρχος της πόλης υποστήριξε ακόμη και το ενδεχόμενο να αποκλείσει το Mar-a-Lago – την επίσημη κατοικία του Τραμπ, αλλά και ένα ιδιωτικό κλαμπ.

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», είπε η Σακς. «Οι υποψήφιοι και ο μελλοντικός πρόεδρος θα είναι ασφαλείς στην κομητεία Palm Beach».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή