Περιουσιακά στοιχεία αξίας σχεδόν 75 εκατομμυρίων ευρώ από πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Stellantis και της Ferrari Τζον Ελκαν,  κατέσχεσε Ιταλός δικαστής στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φορολογική απάτη, .

Η έρευνα, που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, ισχυρίζεται ότι ο Τζον Ελκαν και τα αδέλφια του δεν πλήρωσαν φόρους στην Ιταλία για περιουσιακά στοιχεία που κληρονόμησαν μετά το θάνατο το 2019 της γιαγιάς τους Marella Caracciolo, συζύγου του εκλιπόντος αφεντικού της Fiat, Tζιάνι Ανιέλι.

Ταβάρες (Stelantis): Έχουμε λάβει μέτρα για να μη φτάσουμε στη θέση της VW

Η υπόθεση απορρέει από μια ευρύτερη κληρονομική διαμάχη μεταξύ των Elkann και της μητέρας τους Margherita για την περιουσία του Τζιάνι Ανιέλι, η οποία έχει διχάσει μια από τις πιο γνωστές επιχειρηματικές δυναστείες της Ιταλίας, αναφέρει το Reuters.

Οι εισαγγελείς στη βόρεια πόλη του Τορίνο ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι η έρευνά τους έδειξε ότι η Caracciolo ήταν κάτοικος Ιταλίας τουλάχιστον από το 2010 και όχι της Ελβετίας και ότι η κληρονομιά της θα έπρεπε συνεπώς να φορολογηθεί στην Ιταλία.

To tweet της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera

Είπαν ότι οι ισχυρισμοί ότι είχε την έδρα της στην Ελβετία αποτελούσαν μέρος «ενός εγκληματικού σχεδίου για την απόκρυψη των σημαντικών περιουσιακών της στοιχείων και του σχετικού εισοδήματός της από την ιταλική κληρονομική και φορολογική νομοθεσία».

Άλλα άτομα που βρέθηκαν στο στόχαστρο της κατάσχεσης είναι τα αδέλφια της Elkann, Λάπο και Γκινέβρα , ο λογιστής του Gianluca Ferrero και ο Ελβετός συμβολαιογράφος Urs von Grunigen, ο οποίος ενήργησε ως εκτελεστής της περιουσίας.

Ο John Elkann, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμμετοχών της οικογένειας Agnelli Exor και άλλα εμπλεκόμενα άτομα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα για σχόλια, σημειώνει το πρακτορειο Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή