
Το νέο βιβλίο του καθηγητή Κωνσταντίου Ζοπουνίδη, Ακαδημαϊκού στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Επίτιμου Δρ ΑΠΘ, είναι ένα εγχειρίδιο που αποσκοπεί στην παρουσίαση των βασικών και θεμελιωδών αρχών και των νέων τάσεων του μάνατζμεντ.
Αρχικά, αναφέρονται οι θεμελιώδεις αρχές και οι τάσεις του μάνατζμεντ. Περνώντας από τις θεμελιώδεις έννοιες: στρατηγικές, θεωρία οργανώσεων , διακυβέρνηση, εταιρική κοινωνική ευθύνη και μάστιγες φθάνουμε τελικά στο ιδεώδες μάνατζμεντ. Ακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον οι θεωρητικές προσεγγίσεις του μάνατζμεντ και καταλήγουμε στα επιχειρησιακά εργαλεία όπως το business analytics και το business positivity index. Επίσης γίνεται αναφορά στο κινέζικο μάνατζμεντ.
Από τον κλασικό μάνατζερ καταλήγουμε τελικά στο χαρισματικό ηγέτη αναλύοντας τις σύγχρονες πρακτικές και τις δεξιότητες που είναι αναγκαίες να ληφθούν υπόψη. Η εκπαίδευση του μάνατζερ έχει πολλά να κερδίσει από τις μεθόδους που εφαρμόζονται στο στρατό και την εφαρμογή τους στους εργαζομένους κάθε επιχείρησης.
Τέλος, το μάνατζμεντ συναισθημάτων, η κουλτούρα της επιχείρησης και το νευρομάνατζμεντ οδηγούν σε νέα μονοπάτια το μάνατζμεντ μέσα στις επιχειρήσεις, όπου ανακαλύπτουμε τον e-manager με καλοκάγαθους τρόπους συμπεριφοράς.
Το εγχειρίδιο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που ασχολούνται με τις επιστήμες του μάνατζμεντ, των αποφάσεων, αλλά και σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, 2024 (klidarithmos.gr)


Latest News

ΠΟΜΙΔΑ: Αιτήματα προς την πολιτεία για τον καθαρισμό οικοπέδων
Η ΠΟΜΙΔΑ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους

Ψαρεύουν θύματα με τη μέθοδο «Caller ID Spoofing» – Προσοχή σε αυτόν τον αριθμό
Οι αρχές εφιστούν την προσοχή για τηλεφωνική απάτη – Καλούν από αριθμούς που εμφανίζονται ως οι επίσημοι αριθμοί δημόσιων υπηρεσιών

Εξοπλιστικό: Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την Άμυνα
Κόντρα κορυφής αναμένεται σήμερα στη Βουλή, στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στις 11:00, για την αμυντική πολιτική της χώρας

Γαλάζιο αντάρτικο για τις αυξήσεις στους ενστόλους
Νυν και πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ βάλλουν κατά του Μαξίμου και του υπ. Οικονομικών ζητώντας την επέκταση του δημοσιονομικού μέτρου σε ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό και Πυροσβεστική

Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ - Θρυλικός ηθοποιός του Batman και του Top Gun
Σε ηλικία 65 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ.

ΚΕΦΙΜ: Τα προβλήματα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περί ευθύνης υπουργών – Οι τρόποι επίλυσης
Τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης του ΚΕΦΙΜ

Σε μία πλατφόρμα όλες οι διαθήκες
Για πρώτη φορά δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο για ιδιόγραφες διαθήκες - Για ταχύτητα, ασφάλεια, μυστικότητα και αποσυμφόρηση δικαστηρίων μιλάει η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών

Τα ήξεις αφήξεις του Ντόναλντ Τραμπ
Προχθές τα είχε με τον Πούτιν, μετά επιτέθηκε ξανά στον Ζελένσκι ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει πως ενδεχομένως να διεκδικήσει τρίτη θητεία παρά τα όσα λέει το αμερικανικό Σύνταγμα

Οι γυναίκες έχουν το λόγο - Καμπάνια του ΣΕΛΠΕ
Οι γυναίκες δεν περιμένουν να πάρουν θέση-την διεκδικούν-την δημιουργούν-την κατακτούν -Tο μήνυμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας(ΣΕΛΠΕ)

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση