Κεφάλαια 3 δισ.  δολαρίων σχεδιάζει να διαθεσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε 25 έργα του τομέα κατασκευής μπαταριών σε 14 πολιτείες.

Τα σχέδια του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ  ακολουθούν τη «γραμμή» της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη μετατόπιση της αλυσίδας εφοδιασμού από την Κίνα.

Λίθιο: Ανοίγει ο δρόμος για άνοιγμα ορυχείου στη Νεβάδα

Τα έργα θα αυξήσουν την εγχώρια παραγωγή προηγμένων μπαταριών και υλικών μπαταριών και έρχονται μετα την υιοθέτηση των αμερικανικών κανόνων φορολογικής έκπτωσης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τη μετατόπιση της παραγωγής μπαταριών και των κρίσιμων ορυκτών μακριά από την Κίνα.

Η χρηματοδοτηση αφορά επεξεργασμένα κρίσιμα ορυκτά μπαταριών, εξαρτήματα, κατασκευή μπαταριών και ανακύκλωση και θα εκτιμάται ότι θα κινητοποιήσουν 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικές επενδύσεις για τα έργα. Ακόμα, συμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, εκτιμάται ότι θα υποστηρίξουν 12.000 θέσεις εργασίας στην παραγωγή και την κατασκευή μπαταριών.

«Η ασφάλεια των ορυκτών πόρων είναι απαραίτητη για την ασφάλεια του κλίματος», δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για το κλίμα Ali Zaidi.

«Αυτό μας προετοιμάζει για να ηγηθούμε στην επόμενη γενιά τεχνολογιών μπαταριών – από τη στερεά κατάσταση σε άλλες νέες χημικές τεχνολογίες.»

Εργα που θα χρηματοδοτηθούν

Η Albemarle θα λάβει 67 εκατομμύρια δολάρια για ένα έργο στη Βόρεια Καρολίνα για την παραγωγή εμπορικών ποσοτήτων ανοδικού υλικού για μπαταρίες ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς, ενώ η Honeywell θα λάβει 126,6 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μιας εγκατάστασης εμπορικής κλίμακας στη Λουιζιάνα για την παραγωγή ενός βασικού άλατος ηλεκτρολύτη που απαιτείται για μπαταρίες λιθίου.

Το υπουργείο Ενέργειας (DOE)  σχεδιάζει να αναθέσει στην Dow  100 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή ανθρακικών διαλυτών για ηλεκτρολύτες μπαταριών ιόντων λιθίου, ενώ η Clarios Circular Solutions, η οποία συνεργάζεται με την SK ON και την Cosmo Chemical  πρόκειται να λάβει 150 εκατ. δολάρια για ένα έργο στη Νότια Καρολίνα για την ανακύκλωση υλικών από σκραπ παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου από την SK ON, τη μονάδα μπαταριών της SK Innovation.

Επί του παρόντος, τα περισσότερα σκραπ παραγωγής των ΗΠΑ εξάγονται από εμπόρους υλικών για επεξεργασία, κυρίως στην Κίνα, δήλωσε το DOE.

Το DOE σχεδιάζει ανάθεση ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή ανθρακικού λιθίου από την SWA Lithium, που ανήκει από κοινού στην Standard Lithium και στην Equinor, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Direct Lithium Extraction (DLE).

Το DOE σχεδιάζει επίσης να χορηγήσει 225 εκατομμύρια δολάρια στην TerraVolta Resources για την παραγωγή λιθίου από άλμη με τη χρήση της DLE.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green