Ο δισεκατομμυριούχος Χόρχε Μας ήταν καλός για τον Λιονέλ Μέσι, βοηθώντας τον Αργεντινό σούπερ σταρ να κερδίσει χρήματα από την είσοδό του στην αμερικανική ποδοσφαιρική σκηνή, σημειώνει το Bloomberg.

Ο Μέσι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο MLS

Ο Μέσι, με τη σειρά του, ήταν πολύ καλός για τον Χόρχε Μας.

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αφότου ο Μέσι εξέπληξε τον αθλητικό κόσμο αφήνοντας την Παρί Σεν Ζερμέν για την Ίντερ Μαϊάμι, οι τύχες της άλλοτε αγωνιζόμενης ομάδας και του νεοσύστατου πρωταθλήματός της έχουν μεταμορφωθεί.

Ενισχυμένη από τους περίπου 625 εκατομμύρια οπαδούς του Μέσι, η Ίντερ Μαϊάμι, που ανήκει στον Μας, τον αδελφό του Χοσέ και τον θρύλο του αγγλικού ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ, είναι πλέον η πιο δημοφιλής αμερικανική αθλητική ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με στοιχεία της Blinkfire Analytics.

Τα έσοδα έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί στα 200 εκατομμύρια δολάρια, λέει ο Μας, οι οπαδοί έχουν σπάσει τα ρεκόρ προσέλευσης και η ροζ φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι του Μέσι είναι η κορυφαία σε πωλήσεις στον κόσμο.

Sold out

Τα sold-out παιχνίδια έχουν αποδειχθεί ευλογία και για το υπόλοιπο πρωτάθλημα. Οι τιμές των εισιτηρίων εκτοξεύονται όπου κι αν πάει ο Μέσι. Για παράδειγμα, τα εισιτήρια του άνω καταστρώματος για τον αγώνα της New York City FC στις 21 Σεπτεμβρίου εναντίον της Inter Miami στο Yankee Stadium ξεκινούν από περίπου 170 $ στο SeatGeek, περισσότερο από 10 φορές την τιμή για το προηγούμενο παιχνίδι εναντίον της Φιλαδέλφεια.

Και αυτό χωρίς καμία εγγύηση ότι ο Μέσι θα παίξει. Η ισοπαλία του είναι τόσο μεγάλη που ορισμένοι σύλλογοι αναγκάστηκαν να δώσουν χρήματα πίσω όταν απέτυχε να παίξει.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένοι σύλλογοι ακμάζουν ακόμη και όταν ο Μέσι δεν είναι στο γήπεδο. Φέτος, η Ατλάντα Γιουνάιτεντ προσελκύει κατά μέσο όρο 47.000 πλήθη ανά παιχνίδι στο Mercedes-Benz Stadium, το οποίο φιλοξενεί επίσης τους Atlanta Falcons του NFL. Και η επανάληψη της αντιπαλότητας μεταξύ των LA Galaxy και της Los Angeles FC στις 4 Ιουλίου προσέλκυσε πάνω από 70.000 οπαδούς στο μυθικό Rose Bowl.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News