Το 2011, ο Τζον Μακ, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, βρισκόταν σε ένα γιοτ στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους με τη σύζυγό του, Κρίστυ όταν ο καπετάνιος  τους πρότεινε να δουν μια περιοχή που σχεδιαζόταν να γίνει ενα κορυφαίο θέρετρο.

Αποφάσισαν να το δούν και συνάντησαν τον κατασκευαστή, Ντέιβιντ Τζόνσον, ο οποίος τους έδειξε το θύλακα Oil Nut Bay, μια έκταση  400 στρεμμάτων  στο βορειοανατολικό άκρο της Virgin Gorda στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Ρώσοι ολιγάρχες: Η αγάπη για τη γαλλική Ριβιέρα παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τελικά αγόρασαν ένα ακατέργαστο κομμάτι γης αλλά πάλεψαν για χρόνια να βρουν έναν αρχιτέκτονα , πόσο μάλλον ένα σχέδιο, με τον οποίο να ήταν ευχαριστημένοι. Το 2015 «ανταλλάξαν» το άδειο οικόπεδο, δίνοντας την πίστωση για την αγορά ενός σπιτιού προδιαγραφών στην παραλία.

Το ζευγάρι χρησιμοποίησε το σπίτι για τις διακοπές των Χριστουγέννων εκείνη τη χρονιά, αλλά αφού πέρασε μερικές μέρες στο ακίνητο, αποφάσισαν να το αλλάξουν εκ θεμελίων.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2019 μετακόμισαν για τα καλά, πετώντας για μεγάλα Σαββατοκύριακα και παραμένοντας για μεγάλες περιόδους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Αλλά τώρα, το ζευγάρι «πουλάει πράγματα που έχουν περιπλέξει τη ζωή μας, τόσο υπέροχα όσο ήταν το σπίτι», λέει. Ως εκ τούτου, το βάζουν στην αγορά με τη Roz Colthart, διευθύντρια ακινήτων στην Corcoran BVI, για 29,5 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το Bloomberg.

Η Ανακαίνιση

Το σπίτι προδιαγραφών κόστισε 10,5 εκατομμύρια δολάρια, λέει ο πρωην διευθύνων συμβουλος της Morgan Stanley. Το ζευγάρι λάτρεψε την τοποθεσία η οποία έχει άμεση πρόσβαση στην παραλία και απέχει λίγα βήματα από το κλαμπ της κοινότητας, τα γήπεδα τένις, το γυμναστήριο και τα γήπεδα pickleball.

«Μπορούσες να περπατήσεις παντού», λέει. «Ήταν ωραίο να έχεις τα πάντα στα χέρια σου».

Ωστόσο, ο Τζον Μακ λέει για το εσωτερικό του σπιτιού: «Δεν ήταν του γούστου μου και δεν ήταν πρακτικό». «Δεν ήταν φιλικό προς τον χρήστη, υπήρχε χαμένος χώρος και μου αρέσει η αίσθηση του οικείου».

Επιπλέον, συνεχίζει, «Ήθελα κάτι που θα μπορούσε να είναι «χαμαιλέοντας» για ό,τι θέλαμε να κάνουμε στο σπίτι».

Η προσθήκη αυτής της ευελιξίας απαιτούσε πολλή … κατεδάφιση. «Κατέστρεψαν τα πάντα», λέει ο Τ.Μακ , αλλάζοντας τη θέση των παραθύρων και των θυρών και των τοίχων και των συσκευών.

Η διαδικασία δεν ήταν χωρίς προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου τυφώνα που έπληξε το νησί το 2017 και «χρειάστηκε να κάνουμε πολλή ανοικοδόμηση της ανοικοδόμησης», λέει.

Συνολικά, εκτιμά ότι η ανακαίνιση κόστισε 18 εκατομμύρια δολάρια, που σημαίνει ότι αν πουληθεί στην τιμή του καταλόγου, απλώς θα βγάλουν τα χρήματά τους από το σπίτι. «Δεν προσπαθούμε να ξεγελάσουμε κανέναν.  Νομίζω ότι είναι μια πολύ δίκαιη τιμή.», συμπληρώνει.

Η έπαυλη

Η αναθεωρημένη διάταξη της έπαυλης έχει έξι υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο (υπάρχει ένα επιπλέον μισό μπάνιο), έναν τεράστιο υπαίθριο χώρο ψυχαγωγίας και προσεκτικά διαμορφωμένους χώρους που περιλαμβάνουν πισίνα και υδρομασάζ.

Το σπίτι έχει σχήμα U, με κεντρικό πυρήνα στραμμένο προς την παραλία και δύο πτέρυγες που εκτείνονται προς το πίσω μέρος του ακινήτου. Οι επισκέπτες εισέρχονται ανάμεσα στις πτέρυγες, μέσω ενός φουαγιέ σε έναν τεράστιο χώρο καθιστικού-τραπεζαρίας που έχει θέα στο νερό.

Ο ίδιος χώρος έχει ανοιχτή κουζίνα δίπλα στην τραπεζαρία. Τα δάπεδα, λέει ο Mack, είναι πορσελάνινα πλακάκια φτιαγμένα για να μοιάζουν με ξύλο. Τα υπνοδωμάτια έχουν ταπετσαρία βινυλίου για εύκολο καθάρισμα και οι τοίχοι του δωματίου πολυμέσων είναι επενδεδυμένοι με ηχοαπορροφητικό ύφασμα.

Επίσης, στον πυρήνα του κτιρίου είναι μια αίθουσα πολυμέσων και παιχνιδιών. Πλαισιώνουν το σαλόνι-τραπεζαρία δύο τεράστιες σουίτες κρεβατοκάμαρας, καθεμία από τις οποίες διαθέτει μεγάλες ντουλάπες.

Άλλες σουίτες δύο υπνοδωματίων αντικατοπτρίζονται η μία στην άλλη σε κάθε πτέρυγα. Στη συνέχεια, στο πίσω μέρος, η μία πτέρυγα έχει μια κουζίνα προετοιμασίας σεφ και ένα υπνοδωμάτιο σεφ. Η άλλη πτέρυγα καταλήγει σε μια ακόμη σουίτα επισκεπτών.

Τι περιλαμβάνει η τιμή

Τα πάντα είναι προσαρμοσμένα λέει ο Τζον Μάκ. “Όλα τα έπιπλα, όλος ο φωτισμός, τα πάντα.” (Με εξαίρεση μερικά είδη, όλα τα έπιπλα και η διακόσμηση περιλαμβάνονται στην τιμή αγοράς), σημειώνει το Bloomberg.

Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια Μακ ξόδεψε πολύ χρόνο για την ανακαίνιση του σπιτιού, αποφάσισαν ότι τώρα είναι η ώρα να το αφήσουν.

«Τα παιδιά μας θέλουν να κάνουν άλλα πράγματα και δεν θέλουν να αισθάνονται υποχρεωμένα να πηγαίνουν εκεί κάτω κάθε χειμώνα», εξηγεί. «Έχουμε μια πολύ, πολύ στενή οικογένεια και είναι θύματα των ιδιοτροπιών μας εδώ και χρόνια. Και τώρα θα γίνουμε τα θύματά τους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή