Όταν πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον, η περιουσία του ήταν γεμάτη χρέη μετά από χρόνια ανεπιτυχών επιχειρηματικών πρακτικών και άσκοπων δαπανών. Ουσιαστικά, η περιουσία του «βασιλια της pop» ήταν ένα χρέος 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτοτε έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτο οφείλεται στην πώληση του μουσικού του καταλόγου, ενός μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και των παραστάσεων του Cirque du Soleil, σημειώνουν οι FT.

Μάικλ Τζόρνταν: Η έπαυλή του στο Σικάγο βρήκε αγοραστή

Ο Μάικλ Τζάκσον ηταν μια από τις πιο επιτυχημένες αλλά αμφιλεγόμενες φιγούρες στην ιστορία της ποπ μουσικής. Εγινε διάσημος σε ηλικία πέντε ετών όταν  με τους «The Jackson 5», ενα οικογενειακό συγκρότημα, ερμήνευε ποπ, σόουλ και φανκ τραγούδια. Αργότερα κατέκτησε την κορυφή, όταν ηχογράφησε το Thriller, το οποίο παραμένει το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, περισσότερα από 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Κατηγορήθηκε επίσης σε πολλές περιπτώσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά με παιδιά, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1990 και συνεχίστηκε μέχρι τη δίωξή του το 2005. Αν και οι μαρτυρίες των κατηγόρων ήταν κατά καιρούς αντιφατικοί και ο Τζάκσον αθωώθηκε στη δικαστική υπόθεση, οι ισχυρισμοί είχαν αντίκτυπο.

Αξιώσεις απο το παρελθόν

Σκιές απο το παρελθόν συνεχίζουν να κρέμονται πάνω απο την περιουσία, 15 χρόνια μετά το θάνατό του απο υπερβολική δόση ηρεμιστικών. Οι ισχυρισμοί για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, εξακολουθούν να επισκιάζουν όχι μόνο την ιστορία του ειδώλου της πόπ μουσικής αλλά και την περιουσία του. Aκόμα συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα στους  διαχειριστές της.

Δικαιούχοι της περιουσίας είναι τα τρία παιδιά του Τζάκσον, η μητέρα του και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Πρόσφατα, η περιουσία του Μάικλ Τζάκσον κίνησε νομικές διαδικασίες εναντίον ενός πρώην συνεργάτη του αειμνηστου ειδώλου της pop , ο οποίος απείλησε να εγείρει νέους ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά. Και αυτο την ώρα που αναμένεται ότι μια ταινία μεγάλου προϋπολογισμού θα απομακρύνει τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που σκίασαν τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τα δικαιώματα μουσικής και εικόνας του Μ. Τζάκσον κατηγορούν τον άνδρα ότι κατασκεύασε τις προηγούμενες αξιώσεις του ενώ επιδιώκει να αποσπάσει 213 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον σε έναν νέο διακανονισμό με την περιουσία.

Μετα την προβολή του ντοκιμαντέρ Leaving Neverland του HBO το 2019,  το οποίο περιείχε τις παραστατικές ιστορίες δύο ανδρών, του Wade Robson και του James Safechuck, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ο Jackson τους κακοποίησε όταν ήταν παιδιά,  οι πέντε ανώνυμοι κατήγοροι —οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στο ντοκιμαντέρ Neverland— έκαναν τους ισχυρισμούς τους.

Συμφωνία

Οι διαχειριστές της περιουσίας συμφώνησαν να διευθετήσουν αυτές τις αξιώσεις σύμφωνα με αυτό που περιγραφηκε ως «επιχειρηματική απόφαση». Η συμφωνία διευθέτησης, που υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2020, χαρακτηρίστηκε ως αγορά των δικαιωμάτων ζωής τους και μια συμφωνία συμβουλευτικής, με κάθε έναν από τους πέντε κατηγόρους να λάβει 3,3 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα έξι ετών.

Από τότε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, καθένας από τους κατηγόρους έλαβε 2,8 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά τον Ιανουάριο, πριν γίνει η τελική πληρωμή των 500.000 δολαρίων σε καθέναν από αυτούς, ο άνδρας ειδοποίησε  ότι δεν σχεδίαζε πλέον να τηρήσει τη συμφωνία και ότι ζητούσε 213 εκατομμύρια δολάρια σε νέες πληρωμές.

Απο την πλευρά των διαχειριστών της περιουσίας ζητήθηκε από έναν διαιτητή να επιδικάσει αποζημίωση, να διατάξει τον κατήγορο να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας του 2020 και να εκδώσει διαταγή που του απαγορεύει να αποκαλύψει λεπτομέρειες που προηγουμένως είχε συμφωνήσει να κρατήσει ως μυστικά.

O Τζον Μπράνκα, ενας συνεργάτης για χρόνια του Μάικλ Τζάκσον,  ειναι μαζί με τον Τζον ΜακΚλέιν,  αυτοι στους οποιους δόθηκε η ευθύνη της διαχείρισης της περιουσίας του.

Οπως λέει ο Τζ. Μπράνκα οι δικηγόροι του, του είπαν «Δεν έχεις άλλη επιλογή. Εάν αυτοί οι άνθρωποι εμφανιστούν και κάνουν αυτούς τους ισχυρισμούς, τότε ο Τζορτζ Μάικλ έχει τελειώσει, η κληρονομιά του έχει τελειώσει, η δουλειά έχει τελειώσει».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus