Σε απολύσεις 1.695 εργαζομένων πρόκειται να προχωρήσει η General Motors στο εργοστάσιό της στο Fairfax Assembly στο Κάνσας, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Mercedes: Ο CEO της επιδιώκει πιο ήπιους κανόνες εκπομπών CO2

Ένας εκπρόσωπος της GM, επιβεβαιώνοντας τις απολύσεις, είπε ότι ο πρώτος από τους δύο γύρους θα ξεκινήσει στις 18 Νοεμβρίου, επηρεάζοντας 686 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης προσωρινά και διακόπτοντας τη συνεργασία με 250 έκτακτους υπαλλήλους.

Η General Motors ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την παραγωγή του Cadillac XT4 μετά τον Ιανουάριο του 2025 στο Κάνσας

Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης, που θα ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, 759 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης θα απολυθούν προσωρινά, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος της General Motors.

H General Motors διακόπτει το Cadillac XT4

Τον Μάιο, η General Motors ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την παραγωγή του Cadillac XT4 μετά τον Ιανουάριο του 2025 στο Κάνσας, με αποτέλεσμα τη δρομολόγηση απολύσεων εργαζομένων στην παραγωγή μέχρι να συνεχιστεί η κατασκευή στα τέλη του 2025 τόσο για το Bolt EV όσο και για το XT4 στην ίδια γραμμή συναρμολόγησης.

«Όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως τον Μάιο, η GM επενδύει περίπου 390 εκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιό μας συναρμολόγησης Fairfax για να προσθέσει την παραγωγή του νέου Chevrolet Bolt EV», επισήμανε ο εκπρόσωπος της GM σε δήλωσή του.

«Για να διευκολυνθεί η εγκατάσταση των νέων εξοπλισμών, οι εργαζόμενοι θα τεθούν σε προσωρινή απόλυση μέχρι να ξαναρχίσει η παραγωγή στα μέσα του 2025», πρόσθεσε.

Τον Αύγουστο, η εταιρεία απέλυσε επίσης περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο στις μονάδες λογισμικού και σέρβις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή