Ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Group AG ζήτησε χαλάρωση των κανόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στηρίζει τις προτάσεις του Μάριο Ντράγκι για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην Handelsblatt.

Mercedes: Βουτιά για τη μετοχή της μετά την πτώση των πωλήσεων στην Κίνα

O Ola Kaellenius είπε στους δημοσιογράφους της εφημερίδας ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συμφωνεί με τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), της οποίας είναι μέλος, ζητώντας «επείγουσα δράση» πριν από τους στόχους εκπομπών που θα μπορούσαν να κοστίσουν στη βιομηχανία δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα.

Με ένα στάσιμο μερίδιο πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, οι στόχοι για το διοξείδιο του άνθρακα για το έτος 2025 είναι «δύσκολα επιτεύξιμοι»

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις προτιμήσεις των πελατών», δήλωσε ο Kaellenius στη γερμανική εφημερίδα. Με ένα στάσιμο μερίδιο πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, οι στόχοι για το διοξείδιο του άνθρακα για το έτος 2025 είναι «δύσκολα επιτεύξιμοι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Kaellenius είπε ότι θα «υποστηρίξει σχεδόν ανεπιφύλακτα» μια πρόσφατη έκθεση του Μάριο Ντράγκι, του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό συμβαίνει καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία παλεύει με αντίθετους ανέμους με τη μορφή δασμών και την αποδυνάμωση της οικονομίας στην Κίνα. Η Mercedes δημοσίευσε μια προειδοποίηση για τα κέρδη την Πέμπτη, αναφέροντας την αδυναμία στην ασιατική χώρα ως την κύρια αιτία των δεινών της.

Ο Kaellenius είπε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Στουτγάρδη ήταν «σε καλό δρόμο» με τα σχέδιά της για μείωση του κόστους, προσθέτοντας ότι «καμία εταιρεία δεν είναι στατική».

Mercedes: Πρόβλεψη για χαμηλότερα έσοδα

Η Mercedes-Benz Group μείωσε τις οικονομικές της προβλέψεις για το έτος λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης των δραστηριοτήτων της στην Κίνα, σηματοδοτώντας το τελευταίο πλήγμα στον βιομηχανικό τομέα της Γερμανίας.

Οι προσαρμοσμένες αποδόσεις της κύριας μονάδας αυτοκινήτων αναμένονται τώρα σε ένα εύρος μεταξύ 7,5% και 8,5%, σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψη που έφτανε το 11%, δήλωσε ο κατασκευαστής. Η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας, έχει επιβραδυνθεί περαιτέρω, πλήττοντας τις πωλήσεις των πιο ακριβών μοντέλων της Mercedes, όπως η S-Class και τα σεντάν Maybach.

Η μετοχή υποχώρησε έως και 7,7% την Παρασκευή, η μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση από τον Μάιο του 2023. Η μετοχή έχει υποχωρήσει περίπου 13% φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή