Όλες τις πτήσεις της από αεροδρόμιο πόλης του Ηνωμένου Βασιλείου ακύρωσε η British Airways, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2025, φέρνοντας έτσι τη Βρετανία μπροστά σε νέες μετα-Brexit δυσκολίες.

Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «αναστέλλει τις δραστηριότητές της το καλοκαίρι του 2025 από το αεροδρόμιο του Σαουθάμπτον», χωρίς να αναφέρει ωστόσο τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε ότι η κίνηση ήταν «σαφώς απογοητευτική».

Χίθροου: Γιατί υποσκελίζεται από άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Με τη θυγατρική της, BA City Flyer, η αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί πτήσεις από το αεροδρόμιο προς Bergerac, Δουβλίνο, Φάρο, Μάλαγα και Μαγιόρκα τα Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα και με το Reuters, η British Airways δήλωσε ότι οι πελάτες που επηρεάζονται θα επικοινωνήσουν με τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των επανακρατήσεων σε εναλλακτικές πτήσεις – είτε με την British Airways είτε με άλλη αεροπορική εταιρεία – ή της πλήρους επιστροφής χρημάτων.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Σαουθάμπτον δήλωσε: «Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με το αεροδρόμιο του Σαουθάμπτον: «Σαφώς είναι απογοητευτικό όταν καταργείται οποιοδήποτε δρομολόγιο.

«Ωστόσο, βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τις αεροπορικές εταιρείες σχετικά με την εισαγωγή νέων υπηρεσιών και αυτό περιλαμβάνει την αναπλήρωση των δρομολογίων που αποσύρθηκαν από την British Airways».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου.

Τότε, δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος διάδρομος ήταν «απολύτως κρίσιμος» για τη βιωσιμότητά του ως περιφερειακού αεροδρομίου και για την εξυπηρέτηση μιας ευρύτερης ποικιλίας αεροσκαφών.

Βρετανία: Περικοπές πτήσεων κι εκτός

Οι αεροπορικές εταιρείες προετοιμάζονται για το τέλος της έκρηξης των «ταξιδιών της εκδίκησης», μειώνοντας τις τιμές των εισιτηρίων για να γεμίσουν την πλεονάζουσα χωρητικότητα θέσεων, καθώς η διετής μετα-πανδημική άνοδος δίνει τη θέση της σε μια πιο αβέβαιη προοπτική, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT.

Την ίδια στιγμή οι δυτικές αεροπορικές εταιρείες μειώνουν τις πτήσεις προς την Κίνα, καθώς ο συνδυασμός της χαμηλής ζήτησης και του υψηλού κόστους των πτήσεων γύρω από τον ρωσικό εναέριο χώρο εξασθενεί την ικανότητά τους να ανταγωνίζονται τους τοπικούς αερομεταφορείς.

Η British Airways δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι θα αναστείλει τις πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Πεκίνου από τον Οκτώβριο, λίγες εβδομάδες αφότου η Virgin Atlantic αποφάσισε να καταργήσει το δρομολόγιό της προς Σαγκάη, το μοναδικό της προς την Κίνα. Αν και δεν επηρεάζεται από την απαγόρευση του ρωσικού εναέριου χώρου, η αυστραλιανή Qantas σχεδιάζει να περικόψει το δρομολόγιο Σίδνεϋ-Σαγκάη, λέγοντας ότι τα αεροπλάνα της έχουν πετάξει κατά καιρούς σχεδόν… άδεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή