Με τις αμερικανικές εκλογές να απέχουν λιγότερο από δύο μήνες, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις συμφώνησε το Σάββατο σε ένα ακόμη ντιμπέιτ με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ – εκείνος όμως είχε άλλη άποψη.

Συγκεκριμένα, η Χάρις αποδέχτηκε πρόσκληση από το CNN για ένα ντιμπέιτ στις 23 Οκτωβρίου και έγραψε σε ανάρτησή της στο X: «Ελπίζω ο @realDonaldTrump να έρθει μαζί μου». Η πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας της Χάρις, Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον, ανέφερε σε δήλωσή της στο CNN ότι «ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πρέπει να έχει κανένα πρόβλημα να συμφωνήσει σε αυτό το ντιμπέιτ».

Αμερικανικές εκλογές: Κούρσα δίχως τέλος για Χάρις και Τραμπ – Οι κρίσιμες πολιτείες

Μιλώντας κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Βόρεια Καρολίνα το Σάββατο, ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι «πολύ αργά» για να γίνει άλλο ένα ντιμπέιτ με τη Χάρις.

«Το πρόβλημα με ένα άλλο ντιμπέιτ είναι ότι είναι απλά πολύ αργά – η ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει», είπε στο πλήθος. «Είχε την ευκαιρία της να το κάνει με το Fox», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην πρόσκληση του Fox News νωρίτερα αυτό το μήνα για να συζητήσουν οι δυο τους τον Οκτώβριο.

Αμερικανικές εκλογές: Ντιμπέιτ μέσω… social media

Τον Αύγουστο, τρεις μήνες πριν από τις αμερικανικές εκλογές, ο Τραμπ είχε συμφωνήσει σε τρία ντιμπέιτ με τη Χάρις πριν από την ημέρα των εκλογών: ένα στις 4 Σεπτεμβρίου, το οποίο δεν έγινε ποτέ, ένα που έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου και ένα στις 25 Σεπτεμβρίου, το οποίο δεν έχει προγραμματιστεί να γίνει.

Ωστόσο, μετά το ντιμπέιτ της 10ης Σεπτεμβρίου – το οποίο έφερε μια άνοδο 5 μονάδων της Χάρις έναντι του Τραμπ μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Yahoo News/YouGov – ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να αλλάζει στάση για να συζητήσει ξανά με την πρώην γερουσιαστή της Καλιφόρνιας.

«ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΡΙΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ!» έγραψε σε μια ανάρτηση στο Truth Social στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Όταν ένας πυγμάχος με πρωταθλήματα και διακρίσεις χάνει έναν αγώνα, οι πρώτες λέξεις που βγαίνουν από το στόμα του είναι: “Θέλω τη ρεβάνς”», σχολίασε σχετικά. «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι κέρδισα το ντιμπέιτ εναντίον της “συντρόφισσας” Κάμαλα Χάρις, της υποψήφιας της Ριζοσπαστικής Αριστεράς των Δημοκρατικών, το βράδυ της Τρίτης, και εκείνη ζήτησε αμέσως ένα δεύτερο ντιμπέιτ», έγραψε.

Την περασμένη εβδομάδα, όμως, ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να συμμετάσχει σε ένα ακόμη ντιμπέιτ για τις αμερικανικές εκλογές, λέγοντας στους δημοσιογράφους στην Καλιφόρνια ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το «αν έχω τη σωστή διάθεση».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει συζητήσει με τη Χάρις μόνο μία φορά μέχρι στιγμής, αλλά ένα νέο ντιμπέιτ θα ήταν το τρίτο του κατά τη διάρκεια αυτού του εκλογικού κύκλου. Στις 27 Ιουνίου είχε συζητήσει με τον πρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος τότε διεκδικούσε την επανεκλογή του. Η απόδοση του Μπάιντεν σε εκείνη την αναμέτρηση προκάλεσε ανησυχία στους Δημοκρατικούς που επιθυμούν να νικήσουν τον Τραμπ στις γενικές εκλογές το φθινόπωρο. Κάτω από την πίεση, ο Μπάιντεν εγκατέλειψε λίγο αργότερα, ορίζοντας τον αντιπρόεδρό του να πάρει τη θέση του στην κούρσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα