Θετικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αφομοιώνουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από την Ιαπωνία και την Κίνα, αλλά και την απότομη μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,69% και έκλεισε στις 8.152,9 μονάδες.

Ειδικότερα, στη Νότια Κορέα, ο Kospi κέρδισε 0,10% απορροφώντας τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,86%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,11% και CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας κέρδισε 0,45%.

Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν σημείωσε άνοδο 0,57% και έκλεισε στις 22.285,53 μονάδες.

Οι αγορές στην Ιαπωνία ήταν κλειστές σήμερα.

Τα στοιχεία της περασμένης Παρασκευής έδειξαν ότι το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Κίνα αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στο υψηλότερο επίπεδο φέτος, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής, καθώς η αγορά εργασίας ρίχνει ρυθμούς εν μέσω αποδυνάμωσης της οικονομίας.

Παρά τις αυξανόμενες εκκλήσεις για χαμηλότερα επιτόκια, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας άφησε απροσδόκητα το βασικό της επιτόκιο αναφοράς σταθερό την Παρασκευή.

Ωστόσο, σήμερα ανακοίνωσε ότι παρείχε 234,6 δισεκατομμύρια γιουάν (33,29 δισεκατομμύρια δολάρια) στο τραπεζικό σύστημα μέσω λειτουργιών ανοιχτής αγοράς, σε μια κίνηση «να διατηρηθεί αρκετά επαρκής ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα στο τέλος του τριμήνου». Μείωσε επίσης το επιτόκιο αντίστροφης επαναγοράς 14 ημερών στο 1,85% από 1,95% που είχε καθοριστεί στην προηγούμενη πράξη χρηματοδότησης τον Φεβρουάριο.

Επίσης, η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας αρχίζει σήμερα τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες θα αποφασίσουν για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της χώρας.

Η Σιγκαπούρη πρόκειται να δημοσιεύσει τον δείκτη τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο, με τον βασικό ΔΤΚ να εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί 2,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, σε σύγκριση με 2,5% τον Ιούλιο. Ο συνολικός ΔΤΚ σε ετήσια βάση αναμένεται να έχει μειωθεί στο 2,15%, σε σύγκριση με 2,40% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές