Ήπιες διακυμάνσεις εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αναμένουν τα στοιχεία από την μεταποίηση στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,06%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,01% στις 8.228 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,05% στις 18.730 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,28% στις 7.479 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Commerzbank παραμένει στο επίκεντρο, με τη μετοχή να χάνει 3%. Η αγορά δεν βλέπει με καλό μάτι τις εξελίξεις στην τράπεζα, ενώ η διοίκηση της προειδοποίησε την γερμανική κυβέρνηση ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι απειλή για τις γερμανικές επιχειρήσεις.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν θα πουλήσει άλλες μετοχές της Commerzbank «μέχρι νεωτέρας», τονίζοντας ότι η στρατηγική της τράπεζας «προσανατολίζεται προς την ανεξαρτησία».

Οι αγορές αναμένουν σήμερα τις προκαταρκτικές εκθέσεις για το σύνθετο PMI από το Ηνωμένο Βασίλειο  και την Ευρωζώνη, οι οποίες και θα δώσουν μια εικόνα για το πως κινείται η οικονομική δραστηριότητα.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ο δείκτης στη Γερμανία, δείχνοντας ότι η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στη χώρα συρρικνώθηκε με ταχύτερους ρυθμούς τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με κοινή προκαταρκτική έκθεση της S&P Global και της Εμπορικής Τράπεζας του Αμβούργου (HCOB). Ο Composite PMI Output Index έφτασε στο 47,2 τον Σεπτέμβριο, από 48,4 που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο.

Επίσης, οι αγορές εξακολουθούν να προσαρμόζονται στην απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) την περασμένη εβδομάδα να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της και στην απόφαση της Federal Reserve των Ηνωμένων Πολιτειών να μειώσει τα επιτόκιά της κατά 50 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές