Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές ανάπτυξης μετά τη μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve την περασμένη εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε λίγο περισσότερο από 6 μονάδες βάσης στο 3,794%. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,624%.

Wall Street: Ανοδικές τάσεις – Στο +2% η Intel

Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Μία μονάδα βάσης ισοδυναμεί με 0,01%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έκλεισε την περασμένη εβδομάδα σχεδόν 8 μονάδες βάσης υψηλότερα, μετά την απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα την Τετάρτη. Οι αγορές είχαν αυξήσει την πιθανότητα μιας μεγάλης κίνησης πριν από τη συνεδρίαση, αλλά η ανακοίνωση εξέπληξε πολλούς οικονομολόγους.

Η απόφαση της Fed και τα νέα οικονομικά στοιχεία

Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναρωτιούνται τώρα εάν η κίνηση είναι καλά νέα για την οικονομία των ΗΠΑ ή ένδειξη ότι αποδυναμώνεται πιο σοβαρά από ό,τι πιστεύαμε.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν βλέπει σημάδια ότι ο κίνδυνος οικονομικής ύφεσης είναι «αυξημένος» και είπε ότι η ανάπτυξη συνεχίζεται με «σταθερό ρυθμό».

Πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα είχε πραγματοποιήσει μια «αναβαθμονόμηση» της πολιτικής της για να βοηθήσει στη διατήρηση της ανάπτυξης και στη στήριξη της αγοράς εργασίας.

Όλα τα βλέμματα θα είναι τώρα στραμμένα στις ανακοινώσεις των αμερικανικών στοιχείων αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των έκτακτων στοιχείων του δείκτη διευθυντών αγορών τη Δευτέρα, των τιμών των κατοικιών και της μέτρησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης την Τρίτη, της τελικής τριμηνιαίας εκτύπωσης του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος την Πέμπτη και περισσότερων στοιχείων για τον πληθωρισμό την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές