Πτώση που ξεπερνά το 5% καταγράφουν στο χρηματιστηριακό ταμπλό οι μετοχές της εταιρείας μέσων ενημέρωσης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ,  επεκτείνοντας τις πρόσφατες απώλειες μετά τη λήξη των περιορισμών για τις  πωλήσεις εμπιστευτικών πληροφοριών.

Η χρηματιστηριακή αξία της Trump Media & Technology Group, της οποίας ο Τραμπ κατέχει το  57%, συρρικνώνεται σε έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις και κατήλθε στα   2,5 δισ. δολάρια.

Εκλογές ΗΠΑ: Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Χάρις «ανοίγει την ψαλίδα» έναντι του Τραμπ

Η συρρίκνωση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας του Τραμπ

Οι μετοχές της εταιρείας, που διαχειρίζεται την εφαρμογή Truth Social, βρέθηκε στα 12,76 δολάρια και έχει υποχωρήσει περίπου 13% από την άρση των περιορισμών για τις πωλήσεις εμπιστευτικών πληροφοριών την Πέμπτη.

Η Trump Media είδε την αξία της να εκτινάσσεται στα σχεδόν 10 δισ, δολάρια μετά το ντεμπούτο της στη Wall Street, η οποία αυξήθηκε από τους υποστηρικτές του πρώην Αμερικανού προέδρου και τους μικροεπενδυτές που την είδαν ως ένα κερδοσκοπικό στοίχημα στις πιθανότητές του να εξασφαλίσει μια δεύτερη τετραετή θητεία ως πρόεδρος.

Έκτοτε, οι μετοχές της Trump Media χάνουν σταθερά έδαφος, με την πτώση των μετοχών να επιταχύνεται αφότου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραιτήθηκε από την αποτυχημένη προσπάθεια επανεκλογής του στις 21 Ιουλίου.

Τα στοιχήματα για τις εκλογές

Οι απώλειες στη μετοχή τους τελευταίους μήνες ξεπέρασαν κατά πολύ τη μείωση των πιθανοτήτων της στοιχηματικής αγοράς ότι ο Τραμπ θα κέρδιζε τις εκλογές.

Ο Τραμπ προηγείται μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων στις πολιτείες του πεδίου μάχης της Αριζόνα, της Τζόρτζια και της Βόρειας Καρολίνας, ξεπερνώντας την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, σύμφωνα με δημοσκόπηση των New York Times/Siena College τη Δευτέρα, επαναλαμβάνοντας άλλες πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν μια στενή αντιστοιχία πριν από τις 5 Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξή του την Κυριακή, ο Τραμπ είπε ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος για  τέταρτη συνεχόμενη φορά εάν χάσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ, του οποίου το μερίδιο στην Trump Media ανέρχεται πλέον σε περίπου 1,4 δισ. δολάρια, δήλωσε στις 13 Σεπτεμβρίου ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει τις μετοχές του, στρέφοντας την εστίαση σε άλλους σημαντικούς μετόχους που θα μπορούσαν να εξαργυρώσουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές