Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι εξακολουθούν να κινούνται με βάση την απόφαση μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,20% στις 42.149 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,19% στις 5.713 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,10% στις 17.965 μονάδες.

Πετρέλαιο: Ξεκινάει με άνοδο την εβδομάδα

Σε επίπεδο τίτλων, η Intel, σημειώνει άνοδο 2% μετά την είδηση ότι η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Apollo Global Management προσφέρθηκε να πραγματοποιήσει μια επένδυση έως και 5 δισ. δολαρίων στην εταιρεία, σύμφωνα με το Bloomberg. Το CNBC επιβεβαίωσε επίσης ότι η Qualcomm είχε προσεγγίσει πρόσφατα την Intel για εξαγορά. Η Intel έχει χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας της φέτος και έφθασε για τελευταία φορά σε υψηλό όλων των εποχών το καλοκαίρι του 2000.

Επίσης, η Pinterest, κερδίζει περισσότερο από 2% αφού η Deutsche Bank άρχισε την κάλυψή της με σύσταση αγορά. Η τράπεζα βλέπει μια αυξανόμενη συνάφεια της πλατφόρμας μεταξύ των χρηστών και αναμένει ισχυρή αύξηση εσόδων τα επόμενα χρόνια.

«Βλέπω τη μείωση των επιτοκίων αυτής της εβδομάδας ως ένα μήνυμα ότι η Fed είναι πρόθυμη να δράσει γρήγορα εάν χρειάζεται ένα ανάχωμα έναντι της υπερβολικής αποδυνάμωσης της αγοράς εργασίας», δήλωσε ο Ronald Temple, επικεφαλής στρατηγικής της Lazard.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ούτε 25 ούτε 50 μονάδες βάσης μειώσεις επιτοκίων θα αλλάξουν ουσιαστικά τη βραχυπρόθεσμη οικονομική τροχιά», είπε. «Αλλά το σήμα είναι σημαντικό παρόλα αυτά, και οι αγορές ανταποκρίθηκαν φέρνοντας τον δείκτη S&P 500 σε νέο υψηλό όλων των εποχών», πρόσθεσε ο Temple.

Τα μηνύματα των αξιωματούχων της Fed

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Raphael Bostic, δήλωσε σήμερα ότι υποστήριξε τη μείωση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα την περασμένη εβδομάδα και πιστεύει ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορούν να κινηθούν πιο γρήγορα.

«Η πρόοδος στον πληθωρισμό και η επιβράδυνση της αγοράς εργασίας εμφανίστηκαν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόμουν στις αρχές του καλοκαιριού», είπε σε δηλώσεις του στο Ευρωπαϊκό Οικονομικό και Χρηματοοικονομικό Κέντρο. «Αυτή τη στιγμή, οραματίζομαι την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής νωρίτερα από ό,τι πίστευα ότι θα ήταν σκόπιμο ακόμη και πριν από λίγους μήνες».

Επίσης, ο πρόεδρος της Federal Reserve της Minneapolis, Neel Kashkari, ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα μειώσει τα επιτόκιά της κατά 50 μονάδες βάσης ακόμη έως το τέλος του 2024.

Μιλώντας για την τελευταία κίνηση της Fed να μειώσει τα επιτόκιά της κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, ο Kashkari σχολίασε ότι ήταν η “σωστή απόφαση”, καθώς έχει σημειωθεί “ουσιαστική πρόοδος” στον πληθωρισμό. Ωστόσο, ο ίδιος ανέφερε ότι η οικονομική εικόνα παραμένει «μπερδεμένη». «Ενώ η χαλάρωση της αγοράς εργασίας υποδηλώνει αποδυνάμωση της οικονομικής δραστηριότητας, άλλα οικονομικά μέτρα υποδηλώνουν συνεχή ισχύ», δήλωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street