Το δρόμο για υψηλότερα επίπεδα βρίσκει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μάλιστα έχει ανεβάσει τους συναλλακτικούς του ρυθμούς δείχνοντας διαθέσεις να κινηθεί προς το άνω εύρος της συσσώρευσης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,89% στις 1.437,86 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 72 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 27 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 1,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.495,63 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 1,49% στις 1.238,04 μονάδες.

Επέστρεψε στο ΧΑ μετά από 7 χρόνια η Τράπεζα Κύπρου – Ο Αράπογλου χτύπησε το καμπανάκι

Προς λύση της συσσώρευσης;

Η “ενεργοποίηση” της Εθνικής έχει αλλάξει τον “αέρα” σε μια αγορά που έχει εστιάσει υπερβολικά στη μετοχή και στις κυοφορούμενες εξελίξεις σχετικά με το placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Έτσι, σήμερα, μαζί με την ανοδική κίνηση βλέπουμε και τον τζίρο να έχει βελτιωθεί σημαντικά, αν και τα 17 εκατ. εξ αυτών να έχουν διακινηθεί μέσω πακέτου που άλλαξε χέρια με το 2% της Intralot.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η αγορά δείχνει να θέλει να υπερβεί το πεδίο δράσης μεταξύ των 1.410 – 1.430 μονάδων, όπου οι δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης έδειχνα όλο αυτό το διάστημα να ισορροπούν. Άλλωστε, πλέον πλησιάζουμε στο τελευταίο τρίμηνο τους έτους, που συνήθως βγάζει σημαντικές κινήσεις.

Τεχνικά τώρα, σύμφωνα με την Fast Finance, μετά τη λήξη των παραγώγων και το rebalancing, η αγορά έχει αφήσει πίσω της δύο βαρίδια, έχοντας πλέον μόνο αυτό της Εθνικής. Οι 1.450 μονάδες πλέον είναι τόσο ημερήσιο όσο και εβδομαδιαίο κρίσιμο επίπεδο, ενώ οι 1.420 μονάδες συντηρούν την αγορά βραχυπρόθεσμα.

Ο FTSE 25, οι 3.529 μονάδες είναι το μεγάλο make or break σε μέρα και σε εβδομάδα. Ο τραπεζικός αντίστοιχα έχει κύριο μέλημα την κατοχύρωση των 1.265 μονάδων.  Ο καταλύτης της Εθνικής ως τώρα έχει επιδράσει ανασταλτικά ως προς την εισροή κεφαλαίων καθώς η διακράτηση ρευστότητας από την θεσμική κοινότητα εκτιμάται ότι θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς μιας καλύτερης κατανομής μετοχών σε ενδεχόμενη υπερκάλυψη της προσφοράς, ανάλογη με αυτή που παρατηρήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική σημειώνει άλμα 3,43%, με τις ΔΕΗ και Metlen να ακολουθούν με +2,5%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Jumbo, ΔΑΑ, Eurobank, Βιοχάλκο, Σαράντη και ΓΕΚ Τέρνα.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Coca Cola, Motor Oil, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Autohellas και ΟΤΕ, με την Aegean να μην έχει μεταβολή. Ήπια πτωτικά, από την άλλη, κινούνται οι Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν και Ελλάκτωρ, με τη Cenergy να είναι στο -1,52%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών