Έντονη νευρικότητα εμφανίζει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μπορεί να υποδέχεται σήμερα τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, όμως έχει σταθερά την προσοχή του στραμμένη σε άλλες τραπεζικές διεργασίες, οι οποίες συγκρατούν κάθε αποφασιστική κίνηση που θα μπορούσε να δώσει ρυθμό στην αγορά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,08% στις 1.423,99 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,1 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.454,70 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,01% στις 1.219,74 μονάδες.

Και όμως ετοιμάζεται…

Μετά το rebalancing της Παρασκευής η αγορά αναζητά τα πατήματά της, με τα πρόσημα να παραμένουν μοιρασμένα. Ωστόσο, κατά τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance, η αγορά δείχνει ότι πλέον είναι κοντά στην ολοκλήρωση της συσσώρευσης με κάποιους τίτλους ήδη να αρχίσουν να αλλάζουν συμπεριφορά χωρίς αυτό να αντικατοπτρίζεται στις τιμές του ΓΔ.

Το road show της Bank of America πλησιάζει με το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού κλάδου να έχει γεμίσει την ατζέντα του με ραντεβού, κατά τον κ. Ζαχαράκη, ο οποίος θυμίζει ότι οι ξένοι τοποθετούνται προσεχτικά σε επιλεγμένους τίτλους με τις περισσότερες φορές να μην θέλουν να ανέβει ο ΓΔ μιας και οι πωλητές θα λιγοστέψουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περίοδος είναι ιδανική για stock picking μας και εταιρίες με καλά μεγέθη και story έχουν διορθώσει και συσσωρεύσει και είναι έτοιμες για την επόμενη ανοδική κίνηση. Μην ξεχνάμε ότι το Ελληνικό χρηματιστήριο είναι πολύ ρηχό και εύκολο στην κίνηση από την στιγμή που νέα κεφάλαια θελήσουν να εισρεύσουν στην αγορά. Φυσικά αυτό έχει αποδειχτεί και στην πτωτική κίνηση με την διαφορά ότι τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος η συσσώρευση να δώσει πτωτική και όχι ανοδική λύση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Aegean, Jumbo, Cenergy και Τιτάν ασκούν πιέσεις στην αγορά, καθώς σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank< ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη κινούνται οι Coca Cola, Εθνική, Σαράντης, Βιοχάλκο, ΔΑΑ, ΕΛΧΑ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Autohellas, Πειραιώς, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ. Η Τράπεζα Κύπρου είναι στα 4,97 ευρώ, έχοντας διακινήσει 100 χιλ. τεμάχια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών