Συμφωνία για την εξαγορά του private bankg HSBC στη Γερμανία, υπέγραψε η BNP Paribas, η οποία συνεχίζει να επεκτείνει το αποτύπωμά της στη διαχείριση περιουσίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας, η συμφωνία η οποία θα πρέπει να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του 2025, θα ωθήσει τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας πάνω από το όριο των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ (44,64 δισεκατομμύρια δολάρια).

«Αυτή η εξαγορά θα μας επιτρέψει να εδραιώσουμε τη θέση μας ως ο κορυφαίος παίκτης στην ιδιωτική τραπεζική στην ευρωζώνη», ανέφερε σε δήλωσή του ο Vincent Lecomte, στέλεχος της BNP.

Εστιάζοντας στην Ασία όπου έχει τη μεγαλύτερη κλίμακα, η HSBC τα τελευταία χρόνια έχει επίσης περικόψει άλλες επιχειρήσεις σε δυτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Καναδά, συρρικνώνοντας μια αυτοκρατορία που κάποτε εκτείνονταν σε ολόκληρο τον κόσμο που την οδήγησε να διαφημιστεί ως «η τοπική τράπεζα στον κόσμο “.

Πλούσια σε ρευστό η BNP Paribas

Πλούσια σε ρευστότητα, μετά την πώληση της Bank of the West στις ΗΠΑ ύψους 16,3 δισ. δολαρίων που έκλεισε πέρυσι, η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης επεκτείνεται σε τομείς όπως ο πλούτος και η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Αν και δεν αποκαλύπτει οικονομικές λεπτομέρειες, η τράπεζα επιδιώκει να διπλασιάσει τα υπό διαχείριση περιουσιακά της στοιχεία στη Γερμανία.

Οι αναλυτές της Citi ανέφεραν ότι η συμφωνία καταδεικνύει την εστίαση της BNP να αυξήσει την παρουσία της σε τμήματα που συνδέονται με την αποταμίευση, προσθέτοντας ότι η συναλλαγή αυτή εκτιμάται πως θα αυξήσει τον συνολικό υπό διαχείριση πλούτο της BNP κατά 6%.

Ο Vincent Lecomte, επικεφαλής διαχείρισης περιουσίας της BNP, είπε στους δημοσιογράφους ότι η εξαγορά θα μας «κατατάξει μεταξύ των κορυφαίων παικτών σε τοπικό επίπεδο» στη Γερμανία και θα βοηθήσει την τράπεζα να στοχεύσει καλύτερα άτομα υψηλής καθαρής αξίας που συνδέονται με τοπικές εταιρείες με περισσότερα περιφερειακά γραφεία και προσωπικό.

«Γνωρίζουμε ότι η Γερμανία είναι μια πολύ ανταγωνιστική και κατακερματισμένη αγορά», πρόσθεσε ο Lecomte.

Τα στελέχη της BNP αρνήθηκαν να σχολιάσουν άλλα σχέδια στη Γερμανία, ειδικά υπό το φως των αυξανόμενων εικασιών για πιθανή συγχώνευση μεταξύ της ιταλικής UniCredit και της Commerzbank της Φρανκφούρτης .

Η BNP κερδίζει ένα μέρος των εσόδων της στην εταιρική και επενδυτική της τράπεζα από Γερμανούς πελάτες. Αποτελούν το 30% των εργασιών της μονάδας.

Η γαλλική τράπεζα λέει ότι μπορεί να βοηθήσει πλούσιους πελάτες συνδέοντας τα πολλά της τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων, μετά την προσπάθειά της να αυξήσει την παρουσία της στην επενδυτική τραπεζική σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Τα ιδιωτικά τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία της BNP διαμορφώθηκαν στα 446 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη στον τομέα της ευρωζώνης.

Τον Αύγουστο, η BNP ανακοίνωσε συμφωνία 5,1 δισ. ευρώ για τον κλάδο διαχείρισης επενδύσεων της ασφαλιστικής Axa, τη μεγαλύτερη εξαγορά της με μετρητά από την πώληση της Bank of the West.

Επιπλέον, ξοδεύει χρήματα από τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ σε επενδύσεις στον τομέα της πληροφορικής και σε εξαγορές μετοχών, καθώς και σε τομείς όπως η ασφάλιση για ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή