Περισσότερα από 165 υποκαταστήματα στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2026 σχεδιάζει να ανοίξει η Bank of America καθώς ανταγωνίζεται την JPMorgan Chase να αυξήσει την παρουσία της προσθέτοντας νέες τοποθεσίες.

Οι τράπεζες έχουν επανασχεδιάσει τα υποκαταστήματά τους για να δώσουν έμφαση στις προσωπικές πωλήσεις προϊόντων, όπως τα στεγαστικά δάνεια και οι επενδύσεις, αντί για τις συνήθεις συναλλαγές με ταμεία, αναφέρει το Reuters.

ΗΠΑ: Τα επιτόκια πέφτουν, η αγορά κατοικίας ανεβαίνει – Οι επιπτώσεις στη ζήτηση ακινήτων

Η «στροφή» ήρθε καθώς οι ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες πολλαπλασιάστηκαν, μειώνοντας την ανάγκη για φυσικές τοποθεσίες.

Η επέκταση της Bank of America (BofA) θα περιλαμβάνει 40 νέες τοποθεσίες φέτος, ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της. Τη Δευτέρα ανοίγει ένα υποκατάστημα στο Λούισβιλ του Κεντάκι και σχεδιάζει να έχει πέντε στην πόλη μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Εκτός από την Περιφέρεια της Κολούμπια, ο δεύτερος μεγαλύτερος πιστωτικός οργανισμός των ΗΠΑ έχει σήμερα παρουσία σε 38 πολιτείες και θα επεκταθεί σε 41 μέχρι το 2026, όπως ανέφερε.

Η παρουσία της JP Morgan

Η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια JPMorgan δραστηριοποιείται σε 48 πολιτείες και διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων, ενώ σχεδιάζει να ανοίξει άλλα 500 μέχρι το 2027.

Τα χρηματοπιστωτικά κέντρα της BofA αντιπροσωπεύουν το 80% των νέων λογαριασμών , ενώ οι υπόλοιποι ανοίγουν ηλεκτρονικά, δήλωσε ο Αρον Λεβάιν ανώτατο στέλεχος της BofA, στον καταναλωτικό τομέα.

Αναζωογόνηση της αγοράς

Παρά τα σχέδια επέκτασης, το αποτύπωμα των καταστημάτων της Bank of America έχει μειωθεί σε 3.800 τοποθεσίες έναντι περισσότερων από 4.800 το 2014.

Η τράπεζα έχει δαπανήσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αναμόρφωση των χρηματοοικονομικών της κέντρων την τελευταία δεκαετία, προσθέτοντας περισσότερα από 100 υποκαταστήματα τα τελευταία δύο χρόνια που επικεντρώνονται σε ευρύτερες τραπεζικές, δανειοδοτικές και χρηματιστηριακές υπηρεσίες.

Η καταναλωτική τραπεζική συμβάλλει περισσότερο στα κέρδη της BofA, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 38% των καθαρών εσόδων του δεύτερου τριμήνου.

Η μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα θα αναζωογονήσει την αγορά αναχρηματοδότησης ενυπόθηκων δανείων για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια, δήλωσε ο Levine.
«Σίγουρα το μέρος που θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο θα είναι τελικά η αναχρηματοδότηση και στη συνέχεια, σε κάποιο βαθμό, η αγορά κατοικίας», είπε. «Θα περίμενε κανείς ότι η αγορά αγοράς θα ανακάμψει επίσης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή