Σε συνομιλίες με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας Petrobras για την από κοινού διερεύνηση πιθανών επιχειρηματικών ευκαιριών εκτός Βραζιλίας,  βρίσκεται ο γαλλικός ενεργειακος κολοσσός της TotalEnergies, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος Patrick Pouyanne.

«Συζητάμε μαζί τους… Πρόκειται για μια εμπορική συζήτηση», δήλωσε ο Pouyanne στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ROG.e στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πετρέλαιο: Ποιο είναι το πανίσχυρο καρτέλ που κατέχει τις στρόφιγγες

«Είναι έτοιμοι να εξερευνήσουν στο εξωτερικό στη λεκάνη του Ατλαντικού. Το έχω κατά νου και αν έχουμε ευκαιρίες, διερευνούμε σε διάφορες χώρες. Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στην Petrobras να συμμετάσχει, τότε εναπόκειται στην Petrobras να αποφασίσει», πρόσθεσε ο CEO της Total Energies.

Παρελθόν

Οι δυο εταιρείες, Petrobras και Total Energies, έχουν παρελθόν συνεργασίας σε διάφορα projects. Ειδικότερα, συμμετέχουν από κοινού σε αρκετες κοινοπραξίες στους τομείς της Εξερεύνησης και της  Παραγωγής.

Στη Βραζιλία, οι εταιρείες έχουν συνεργαστει στην ανάπτυξη του γιγαντιαίου κοιτάσματος Libra, το οποίο είναι το πρώτο Συμβόλαιο Κοινοπραξίας Παραγωγής στη βραζιλιάνικη λεκάνη Santos.

Εκτός Βραζιλίας, η Petrobras και η Total είναι συμμετείχαν  στο κοίτασμα Chinook στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ, στο κοίτασμα Akpo βαθέων υδάτων στη Νιγηρία και στα κοιτάσματα φυσικού αερίου του San Alberto και του San Antonio/Itau στη Βολιβία, καθώς και στον αγωγό αερίου Βολιβίας – Βραζιλίας.

Οι δυο εταιρείες αποφασισαν τον περασμένο Μάιο να προχωρησουν στη δεύτερη φάση ανάπτυξης των κοιτασμάτων Atapu και Sépia, που βρίσκονται στην παραγωγική λεκάνη προ-αλατιού Santos, στην υπεράκτια Βραζιλία.

Το κοίτασμα Atapu παράγει από το 2020 μέσω της μονάδας P-70 Floating Production Storage and Offloading (FPSO), με δυναμικότητα παραγωγής 150.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα (bopd).

Η δεύτερη φάση ανάπτυξης, Atapu-2, θα περιλαμβάνει μια νέας κατασκευής FPSO χωρητικότητας 225.000 bopd. Η TotalEnergies κατέχει ποσοστό 15% στο κοίτασμα Atapu, σε συνεργασία με τις Petrobras (65,7%, χειριστής), Shell (16,7%), Petrogal (1,7%) και PPSA (0,9%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή