Ισχυρή ήταν η ανοδική αντίδραση για τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, καθώς το Πεκίνο ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα χαλάρωσης πολιτικής προς τόνωση της οικονομίας.

Ο δείκτης έκλεισε με κέρδη που ξεπέρασαν το 3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο CSI 300 σημείωσε άνοδο 2,4%.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBOC) θα μειώσει τον δείκτη υποχρεωτικών αποθεματικών για τις τράπεζες κατά 50 μονάδες βάσης, αν και δεν παρείχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα μειώσει το επιτόκιο αντίστροφης επαναγοράς 7 ημερών από 1,7% σε 1,5%.

Επίσης, είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο οι αρχές να μειώσουν το αρχικό επιτόκιο του δανείου κατά 0,2 έως 0,25 ποσοστιαίες μονάδες, χωρίς να διευκρινιστεί εάν αφορά το μονοετές ή το πενταετές. Το LPR ενός έτους ανέρχεται σήμερα στο 3,35% και το πενταετές LPR είναι στο 3,85%.

Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης τη μείωση των προκαταβολών για δεύτερες κατοικίες, καθώς και 1 τρισεκατομμύριο γιουάν (141,78 δισεκατομμύρια δολάρια) μακροπρόθεσμων κεφαλαίων.

Ο Winnie Wu, αναλυτής στρατηγικής για την Κίνα στην Bank of America, περιέγραψε την κίνηση ως «ένα μεγάλο μπαμ για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην αγορά».

Επίσης, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 4,35%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η Commonwealth Bank of Australia ανέφερε ότι η ροή των οικονομικών δεδομένων από την τελευταία συνάντηση «ήταν πιο ήπια ή σύμφωνη με τις προσδοκίες της RBA». Ως εκ τούτου, η CBA αναμένει μια ελαφρώς λιγότερο επιθετική πολιτική, αλλά δεν βλέπει ουσιαστική αλλαγή.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,19% μετά την απόφαση.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε κατά 0,71% υψηλότερα, ενώ ο Topix κέρδισε 0,66% καθώς οι ιαπωνικές αγορές επέστρεψαν μετά τη χθεσινή αργία. Σήμερα όμως ήταν η πρώτη φορά που ο Nikkei ξεπέρασε το όριο των 38.000 από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,5%, ενώ η μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,31%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές