Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφεται σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις ανησυχίες σχετικά με την «υγεία» των μεγάλων οικονομιών να περνούν σε δεύτερο πλάνο, καθώς μπορεί να υποστηρίξουν νέα μείωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,37%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,42% στις 8.294 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,55% στις 18.949 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,06% στις 7.588 μονάδες.

Σαφώς και σήμερα οι αγορές παρακολουθούν το «σήριαλ» της Commerzbank, με τη μετοχή να είναι στο +1,5%, μετά το χθεσινό -5,7%, αφού ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς επέκρινε ως «εχθρική» και «μη φιλική» την κίνηση της UniCredit να αυξήσει το ποσοστό της στην τράπεζα.

Τα σχόλιά του ήρθαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της ιταλικής UniCredit ότι είχε αυξήσει το μερίδιό της στην γερμανική τράπεζα σε περίπου 21% και υπέβαλε αίτημα για αύξηση της συμμετοχής έως και 29,9%, σηματοδοτώντας ότι ενδέχεται να υπάρχει πρόταση εξαγοράς.

Θετικά ωστόσο λειτουργεί το νέο πακέτο τόνωσης που ανακοινώθηκε από την Κίνα, με τους περισσότερους αναλυτές να το υποδέχονται ως ένα ακόμα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν μια σειρά από νομισματικά κίνητρα, συμπεριλαμβανομένης της πρόθεσής τους να μειώσουν το ποσό των μετρητών που πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες ως αποθεματικά – γνωστά ως αναλογίες υποχρεωτικών αποθεματικών – κατά 50 μονάδες βάσης.

Πέραν όμως των στοιχείων από την οικονομία, οι αγορές αναμένουν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όπου ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οι επενδυτές παρακολούθησαν επίσης στενά την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, καθώς οι φόβοι για μια γενικευμένη κλιμάκωση εντείνονται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές