Ελαφρώς υψηλότερα άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για το ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της Fed, ενώ οι μετοχές εμπορευμάτων πήραν ώθηση μετά την παρουσίαση από την Κίνα ενός σημαντικού πακέτου μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

Ο Dow Jones αυξήθηκε κατά το άνοιγμα κατά 110,3 μονάδες ή 0,26%, στις 42234,99 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 9,1 μονάδων ή 0,16% στις 5727,66 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 72,2 μονάδων ή 0,40% στις 18046,442 μονάδες.

Ομόλογα: Ράλι κινεζικών τίτλων – Η ανησυχία της κεντρικής τράπεζας

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Snowflake, η εταιρεία cloud data, χάνει 3% αφού ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ιδιωτική τοποθέτηση ύψους 2 δισ. δολαρίων μετατρέψιμων ομολογιών.

Από την άλλη, η μετοχή της AAR ενισχύεται σχεδόν 4%, καθώς για το πρώτο τρίμηνο χρήσης της ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 85 σεντς ανά μετοχή, αυξημένα κατά 9% σε σχέση με την περσινή περίοδο. Τα έσοδα ανήλθαν στα 661,7 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 20% από το προηγούμενο έτος.

Οι επενδυτές προσπαθούν να διερευνήσουν το κατά πόσο μπορεί η αγορά να συνεχίσει να καταρρίπτει τα ιστορικά υψηλά της, σε μια περίοδο μάλιστα που το πολιτικό ρίσκο αυξάνεται ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Σαφώς όμως το ράλι μετά τη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα επιδρά ακόμη στην αγορά, καθώς τομείς που είναι ευαίσθητοι στα επιτόκια, όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τα χρηματοοικονομικά, κινούνται υψηλότερα τις τελευταίες εβδομάδες.

Υπάρχουν πλέον τέσσερις τομείς στον S&P 500 που έχουν καλύτερη απόδοση από την αγορά το 2024, σε σύγκριση με μόλις δύο τομείς τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο Paul Hickey, συνιδρυτής της Bespoke Investment Group.

«Έχουν κινηθεί πολλά κάτω από την επιφάνεια. Η σκυτάλη περνάει από τις μετοχές megacap στην ευρύτερη αγορά», εξήγησε ο Hickey στο CNBC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street