Σημαντικές στηρίξεις από τον τεχνολογικό κλάδο πήρε σήμερα η Wall Street, προκειμένου να ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό την αδύναμη μέτρηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών που προβλημάτισε ελαφρώς την επενδυτική κοινότητα.

Wall Street: Διερευνά ακόμη υψηλότερα επίπεδα

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,20% στις 42.208 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,25% στις 5.732 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,56% στις 18.074 μονάδες.

Το άλμα κατά 4% της Nvidia επισκίασε επί της ουσίας το γεγονός ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας τριετίας, με τον σχετικό δείκτη να φτάνει στο 98,7 τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν να διαμορφωθεί στο 104.

Τα δεδομένα αυτά ήρθαν μάλιστα μετά την προειδοποίηση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan, Jamie Dimon, ότι η γεωπολιτική αστάθεια «επιδεινώνεται» και είναι πλέον η «μεγαλύτερη προσοχή του». Ο Dimon πρόσθεσε επίσης ότι το ανησυχητικό σκηνικό θα μπορούσε να επηρεάσει την «κατάσταση της οικονομίας» στο άμεσο μέλλον.

Πέραν της Nvidia όμως, σήμερα ξεχώρισε και η Liberty Broadband, αφού πρόσφερε μια αντιπρόταση στο Charter, προκειμένου να προχωρήσουν σε ένα σχέδιο συνδυασμού των επιχειρήσεων. Οι μετοχές της Liberty σημείωσαν άνοδο άνω του 26%, ενώ ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών είναι περισσότερο από πέντε φορές υψηλότερος από τον μέσο όρο που παρατηρήθηκε τις τελευταίες 30 ημέρες.

Οι «διαγνώσεις» των επενδυτών

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές δείχνουν τις τελευταίες ημέρες ότι προσπαθούν να διαγνώσουν το κατά πόσο μπορεί η αγορά να συνεχίσει να καταρρίπτει τα ιστορικά υψηλά της, σε μια περίοδο μάλιστα που το πολιτικό ρίσκο αυξάνεται ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Σαφώς όμως το ράλι μετά τη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα επιδρά ακόμη στην αγορά, καθώς τομείς που είναι ευαίσθητοι στα επιτόκια, όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τα χρηματοοικονομικά, κινούνται υψηλότερα τις τελευταίες εβδομάδες.

Υπάρχουν πλέον τέσσερις τομείς στον S&P 500 που έχουν καλύτερη απόδοση από την αγορά το 2024, σε σύγκριση με μόλις δύο τομείς τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο Paul Hickey, συνιδρυτής της Bespoke Investment Group.

«Έχουν κινηθεί πολλά κάτω από την επιφάνεια. Η σκυτάλη περνάει από τις μετοχές megacap στην ευρύτερη αγορά», εξήγησε ο Hickey στο CNBC.

Στα μάκρο της ημέρας, πέραν της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 5% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση της S&P CoreLogic Case-Shiller. Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο από την άνοδο του 5,5% τον Ιούνιο και ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις.

Ο σύνθετος δείκτης 10 πόλεων σημείωσε άλμα 6,8% σε ετήσια βάση, ενώ ο σύνθετος δείκτης 20 πόλεων αναρριχήθηκε κατά 5,9%. Οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις τιμών καταγράφηκαν στη Νέα Υόρκη με 8,8%, ακολουθούμενο από το Λας Βέγκας, με 8,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street