Σε… διμέτωπο αγώνα έχει επιδοθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, με κεντρικό στόχο την ενίσχυση της εμπορευσιμότητας και της ελκυστικότητας της εγχώριας κεφαλαιαγοράς.

Τράπεζα Κύπρου: Επέστρεψε στο ΧΑ μετά από 7 χρόνια – Ο Αράπογλου χτύπησε το καμπανάκι

Το μομέντουμ φαντάζει αρκετά ευνοϊκό παρά τη διεθνή αβεβαιότητα εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων σε Γάζα και Ουκρανία.

Κάτι που παρατηρησε και ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, Τάκης Αράπογλου, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης για την εισαγωγή των μετοχών της κυπριακής τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπογράμμισε την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.

Τα road shows στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ψηλά στην ατζέντα της διοικητικής ομάδας της ΕΧΑΕ υπό την Γιάννο Κοντόπουλο βρίσκονται τα road shows για την προσέλκυση ξένων θεσμικών και όχι μόνο χαρτοφυλακίων. Το καλεντάρι μάλιστα είναι αρκετά πλούσιο μέχρι και της αρχές του επόμενου έτους, με την συνάντηση στη Νέα Υόρκη και το ραντεβού των ελληνικών εισηγμένων με την JP Morgan.

Η αρχή θα γίνει στις 3 Οκτωβρίου, που διοργανώνεται για πρώτη φορά roadshow σε συνεργασία με τη Societe Generale, στο Παρίσι και τη συμμετοχή 10 εταιρειών κα ακολουθεί στις 9 Οκτωβρίου το δεύτερο φετινό Mid Cap στην Φρανκφούρτη, με τη συμμετοχή 13 εταιρειών – Ήδη έχουν κλείσει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ραντεβού.

Αρχές Δεκεμβρίου το ραντεβού με την Morgan Stanley

Η συνέχεια γίνεται με το τρίτο φετινό Mid Cap στις 5 Δεκεμβρίου στη Γενεύη με την σχετική λίστα να βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση και ακολουθεί στις 2-3 Δεκεμβρίου, το καθιερωμένο roadshow στο Λονδίνο σε συνεργασία με τη Morgan Stanley, όπου θα συμμετάσχουν περίπου 35 εταιρείες. Την αυλαία στη νέα χρονιά ανοίγει η JP Morgan στη Νέα Υόρκη, όπου η ελίτ του ελληνικού χρηματιστηρίου θα δώσει το παρόν.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο έγινε το πρώτο φετινό Mid Cap στο Παρίσι, με τη συμμετοχή 10 εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπου πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 100 κατ’ ιδίαν και ομαδικά μίτινγκ με ξένους θεσμικούς.

Στα σκαριά νέες εισαγωγές

Tην ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η διοίκηση του Χρηματιστηρίου συνεχίζει την επιχείρηση… γοητείας εύρωστων επιχειρήσεων για ένταξη στους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Προτεραιότητα είναι η ενίσχυση των κλάδων που σήμερα υπό –αντιπροσωπεύονται και έχουν σημαντικό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία.

Έρχονται δυο ηχηρές… εισαγωγές

Η δεξαμενή, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς είναι αρκετά μεγάλη καθώς υπάρχουν μια σειρά από εγχώρια σχήματα που έχουν τις προϋποθέσεις να διαγράψουν έναν νέο κύκλο ανάπτυξης, λαμβάνοντας ώθηση από την μετατροπή τους σε δημόσιες εταιρείες.

Δεν είναι μυστικό ότι αρκετοί επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εισαγωγή στο ελληνικό χρηματιστήριο, όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος με την Bespoke Holding. Οι συγκεκριμένοι περιμένουν το κατάλληλο timing για να κάνουν το μεγάλο βήμα…

Πληροφορίες του ΟΤ αναφέρουν ότι υπάρχουν σε εξέλιξη αρκετές διαβουλεύσεις, προκειμένου να πεισθούν και άλλες μεγάλες εταιρείες να περάσουν το κατώφλι, τονίζοντας πως δυο εξ αυτών έχουν ήδη συμφωνήσει!

Το σήμα της Τράπεζας Κύπρου

Ενισχυτικά στην όλη προσπάθεια προσέλκυσης νέων εταιρειών λειτουργούν εισαγωγές όπως της Τράπεζας Κύπρου, η οποία έκανε χθες το επίσημο ντεμπούτο της.

«Η έναρξη της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών αντιπροσωπεύει ένα ακόμη ορόσημο για την Τράπεζα Κύπρου, η οποία αποτελεί πλέον έναν ισχυρό οργανισμό χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με υψηλής ποιότητας ισολογισμό, υψηλά κεφάλαια και ρευστότητα και βιώσιμη επαναλαμβανόμενη κερδοφορία», ανέφερε ο επικεφαλής της τράπεζας, Τάκης Αράπογλου, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο ΧΑ, όπου και χτύπησε το καμπανάκι.

Η Τράπεζα Κύπρου επανέρχεται στο ταμπλό του ελληνικού χρηματιστηρίου ως BOCHGR, με τη διοίκηση να βλέπει ότι αυτή η εισαγωγή θα δώσει τη δυνατότητα στην τράπεζα να ενισχύσει τη ρευστότητα των μετοχών της και την προβολή της τράπεζας σε μια ευρύτερη σχετική επενδυτική βάση.

Το Ελευθέριος Βενιζέλος

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα την εμφάνισή τους στο χρηματιστηριακό ταμπλό έκαναν ο «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών», οι Trade Estates και Orillina ενώ πέρυσι τέτοια εποχή ντύθηκε στα χρώματα του ΧΑ η Optima Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών