Τις δυνάμεις του στη ζώνη των 1.450 μονάδων δοκιμάζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει να προσπαθεί να συνεχίσει την χθεσινή ανοδική αντίδραση, αν και με πιο προσεκτικές κινήσεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,47% στις 1.449,38 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,9 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,54% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.527,96 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,87% στις 1.260,47 μονάδες.

Όλα περιστρέφονται γύρω από την Εθνική

Η περίπτωση της Εθνικής, όπως ήταν αναμενόμενο, δίνει και σήμερα τον τόνο, αφού η αγορά έχει εστιάσει υπερβολικά στο επικείμενο placement μέρους του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην τράπεζα. Έπειτα μάλιστα από έναν μήνα συνεχών πιέσεων, η μετοχή δείχνει να έχει ξαναβρεί τον ρυθμό της, οδηγώντας από χτες την αγορά προς το άνω εύρος της συσσώρευσης που βρισκόταν από τα μέσα του Αυγούστου.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του ΟΤ, το placement για το 10%, από συνολικά 18,4% που κατέχει το ΤΧΣ στην τράπεζα, έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο για τεχνικούς λόγους να μετατεθεί κατά μια ήμερα, και συγκεκριμένα για την 1η Οκτωβρίου. Στόχος του Ταμείου, είναι να αντλήσει πάνω από 1 δισ. ευρώ από το επικείμενο placement.

Το στοίχημα λοιπόν της αγοράς είναι να εκμεταλλευτεί το θετικό momentum που θα δημιουργηθεί από την Εθνική και να διαπεράσει κρίσιμα επίπεδα, αν και η μεταβλητότητα δεν θα λείψει. Οι 1.450 μονάδες πλέον είναι τόσο ημερήσιο όσο και εβδομαδιαίο κρίσιμο επίπεδο, ενώ οι 1.420 μονάδες συντηρούν την αγορά βραχυπρόθεσμα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Εθνική, Σαράντης και Τιτάν σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται και οι Alpha Bank, Jumbo, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Eurobank, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Aegean, Motor Oil, ΔΕΗ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΣΑΑ, Cenergy, ΕΥΔΑΠ και Βιοχάλκο.

Στον αντίποδα, τις ανοδικές τάσεις συγκρατούν οι δεικτοβαρείς Coca Cola και ΟΤΕ, οι οποίες κινούνται ήπια πτωτικά, όπως και η Τέρνα Ενεργειακή, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ, Autohellas και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών