Στους ρυθμούς της Εθνικής Τράπεζας παραμένει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και πολιορκεί τις 1.450 μονάδες, βρίσκεται πραγματικά εγκλωβισμένο στις διαρροές για το ενδιαφέρον που σταδιακά εκδηλώνεται στον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,65% στις 1.452,06 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 62 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,9 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,81% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.537,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 1,36% στις 1.266,62 μονάδες.

Τραπεζικές διεργασίες

Αναμενόμενα η αγορά κινείται στους ρυθμούς των διαρροών για το επικείμενο placement μέρους του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα. Αλλά σε κάθε περίπτωση ο γενικός δείκτης συνεχίζει να «φλερτάρει» με το make or break επίπεδο των 1.450 μονάδων σε κλείσιμο, με τις 1.444 μονάδες να είναι κοντινή επιθετική στήριξη. Όλα δείχνουν ότι αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρει και θα δοκιμάσει το επόμενο πολύ σημαντικό επίπεδο των 1.470 – 1.475 μονάδων.

Τελικά ο τραπεζικός είναι αυτός που κάνει την διαφορά από χτες. Ο τραπεζικός έχει μπροστά του το επίπεδο των 1.267 – 1.270 μονάδων που πρέπει να διαχειριστεί σε πρώτη φάση. Είναι ο κλάδος που μπορεί να κάνει την διαφορά, καθώς ακόμα και σήμερα ενώ φαίνεται πίσω, έχει τις μεγαλύτερες αποδόσεις για το 2024 μιας και τρέχει με 19% κέρδη από την αρχή του έτους.

Πάντως θετικά λειτουργεί στην αγορά η νέα ανάλυση της UBS, η οποία βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις τραπεζικές μετοχές, με τις ανταμοιβές προς τους μετόχους να είναι ιδιαίτερα ελκυστικές. ΟΙ τιμές στόχοι μάλιστα που δίνει υποδηλώνουν άνοδο έως και 56% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική σημειώνει κέρδη 2,08%, με τις Cenergy, ΔΕΗ, Πειραιώς, Μυτιληναίο, Σαράντη και Jumbo να κινούνται με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΑΑ, Eurobank, Alpha Bank, Aegean, Βιοχάλκο, Τιτάν, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Λάμδα και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν ήπιες απώλειες, με την Autohellas και την Τέρνα Ενεργειακή να μην έχουν πρόσημο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών