![Χρηματιστήριο Αθηνών: Πολιορκεί τις 1.450 μονάδες, με Εθνική +2%](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/xrimatistirio4-2-1-1.jpg)
Στους ρυθμούς της Εθνικής Τράπεζας παραμένει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και πολιορκεί τις 1.450 μονάδες, βρίσκεται πραγματικά εγκλωβισμένο στις διαρροές για το ενδιαφέρον που σταδιακά εκδηλώνεται στον τραπεζικό κλάδο.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,65% στις 1.452,06 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 62 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,9 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,81% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.537,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 1,36% στις 1.266,62 μονάδες.
Τραπεζικές διεργασίες
Αναμενόμενα η αγορά κινείται στους ρυθμούς των διαρροών για το επικείμενο placement μέρους του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα. Αλλά σε κάθε περίπτωση ο γενικός δείκτης συνεχίζει να «φλερτάρει» με το make or break επίπεδο των 1.450 μονάδων σε κλείσιμο, με τις 1.444 μονάδες να είναι κοντινή επιθετική στήριξη. Όλα δείχνουν ότι αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρει και θα δοκιμάσει το επόμενο πολύ σημαντικό επίπεδο των 1.470 – 1.475 μονάδων.
Τελικά ο τραπεζικός είναι αυτός που κάνει την διαφορά από χτες. Ο τραπεζικός έχει μπροστά του το επίπεδο των 1.267 – 1.270 μονάδων που πρέπει να διαχειριστεί σε πρώτη φάση. Είναι ο κλάδος που μπορεί να κάνει την διαφορά, καθώς ακόμα και σήμερα ενώ φαίνεται πίσω, έχει τις μεγαλύτερες αποδόσεις για το 2024 μιας και τρέχει με 19% κέρδη από την αρχή του έτους.
Πάντως θετικά λειτουργεί στην αγορά η νέα ανάλυση της UBS, η οποία βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις τραπεζικές μετοχές, με τις ανταμοιβές προς τους μετόχους να είναι ιδιαίτερα ελκυστικές. ΟΙ τιμές στόχοι μάλιστα που δίνει υποδηλώνουν άνοδο έως και 56% από τα τρέχοντα επίπεδα.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική σημειώνει κέρδη 2,08%, με τις Cenergy, ΔΕΗ, Πειραιώς, Μυτιληναίο, Σαράντη και Jumbo να κινούνται με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΑΑ, Eurobank, Alpha Bank, Aegean, Βιοχάλκο, Τιτάν, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Λάμδα και ΓΕΚ Τέρνα.
Στον αντίποδα, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν ήπιες απώλειες, με την Autohellas και την Τέρνα Ενεργειακή να μην έχουν πρόσημο.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κεφαλαιαγορά: Στο μικροσκόπιο των χρηματιστών το νομοσχέδιο Χατζηδάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/thumbnail_stocks_agores_merismata_xrimatistirio_shutterstock_-600x414.jpg)
Πώς αξιολογούν στον ΟΤ αναλυτές το ν/σ για την Κεφαλαιαγορά – Οι «angel investors», οι ΑΕΕΑΠ και τα «φωτεινά» σημεία
Οι αναλυτές Νίκος Χρυσοχοΐδης και Σίμος Μαυρουδής αναλύουν στον ΟΤ τα σημεία του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχη για τις 1.550 μονάδες – Βουτιά για τον Τιτάνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/11_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Μάχη για τις 1.550 μονάδες έδωσε το ΧΑ - Bουτιά για τον Τιτάνα
Αν και δε λείπει η επιφυλακτικότητα το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/xrimat-768x510-1-600x398.jpg)
Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες δίνει το ΧΑ
Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.550 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/xrimatistirio4-600x400.jpg)
Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια στο ΧΑ
Αν και η επιφυλακτικότητα δεν λείπει, το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες και να δώσει το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει την bull market του
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/10_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση του ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,38% στις 1.551,90 μονάδες,
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Βρίσκει στηρίξεις απέναντι στις πιέσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/Xrimatistirio_ekso-768x431-1-600x337.jpg)
Βρίσκει στηρίξεις απέναντι στις πιέσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών
Αν και η αγορά έδειξε από τα πρώτα λεπτά ευάλωτη στις διεθνείς εξελίξεις και στα νέα μέτωπα που ανοίγει ο Ντόναλντ Τραμπ, η ψυχραιμία που δείχνουν οι ευρωαγορές αγορές, έχει κάμψει και τις εγχώριες ανησυχίες
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Βιοχάλκο και των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/Xrimatistirio_ekso-768x431-1-600x337.jpg)
Υπό το βάρος της Βιοχάλκο και των τραπεζών το ΧΑ
Πολλά χαρτοφυλάκια στο Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνουν την επιφυλακτικότητα τους μετά και τις νέες εξαγγελίες Τραμπ για δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου
![Τα «χρυσά» placements του ΧΑ: Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Φουρλή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/xrimatistirio-600x412.jpg)
Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Φουρλή - Τα «χρυσά» placements και η ευκαιρία του ΧΑ
Γιατί θεωρείται κατάλληλο το μομέντουμ για την προσέλκυση επενδυτών – Ισχυρή ζήτηση από κορυφαία «ονόματα» του επιχειρείν σε Ελλάδα και εξωτερικό – Ποιοι «πάτησαν το κουμπί»
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι προοπτικές της αγοράς το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/thumbnail_26775170_2016_06_23_liakos_xrimatistirio09-e1729854773839-600x391.jpg)
Οι προοπτικές για το ΧΑ το 2025 - Τι βλέπει η εγχώρια αγορά
Ο Ιανουάριος έκλεισε με ισχυρές επιδόσεις, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών κατέγραψε άνοδο 5,42%