Την ώρα που ο Σαμ Μπάνκμαν -Φριντ επιδιώκει τη μείωση της ποινής του, που ανέρχεται σε 25 χρόνια κάθειρξης, για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου crypto FTX, η πάλαι ποτέ συνεργάτιδά του και κοπέλα του, Καρολάιν Έλισον φαίνεται ότι θα πέσει στα πολύ… μαλακά.

Η Έλισον η οποία είναι επίσης πρωταγωνίστρια στην ποινική υπόθεση για το σκάνδαλο αναμένεται να βρεθεί στο εδώλιο σήμερα Τρίτη. Ο ρόλος της ήταν να λέει ψέματα στους επενδυτές, να βοηθήσει στην κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες FTX και στη συνέχεια να επαναχρησιμοποιήσει αυτά τα κεφάλαια σε στοιχήματα και χρέη που συγκεντρώθηκαν στη Alameda Research, το hedge fund ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που διεύθυνε ως διευθύνουσα σύμβουλος.

Ο Μπάνκμαν – Φριντ και η Έλισον είναι αμφότεροι στα μάτια του δικαστικού συστήματος των ΗΠΑ, ένοχοι για τα ίδια εγκλήματα.

Νέα «δίκαιη» δίκη ζητά ο έκπτωτος «βασιλιάς των crypto» – Ποιους κατηγορεί

Δύο κατηγορίες για απάτη μέσω εμβάσματος, δύο κατηγορίες για συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης μέσω κινητού τηλεφώνου, μία κατηγορία για συνωμοσία για απάτη επί τίτλων, μία κατηγορία για συνωμοσία για απάτη επί εμπορευμάτων και μία κατηγορία για συνωμοσία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αυτές οι κατηγορίες επιφέρουν νομοθετική μέγιστη ποινή φυλάκισης περίπου 110 ετών, αλλά υπάρχει μια ολισθαίνουσα κλίμακα που λαμβάνει υπόψη το εύρος των εγκλημάτων και το ποινικό ιστορικό του κατηγορούμενου.

Το CNBC μίλησε με πρώην ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, δικηγόρους και νομικούς εμπειρογνώμονες για να πάρει την άποψή τους για το τι μπορεί να επιφυλάσσει στην Έλισον η δική της δίκη. Και όλοι συμφωνούν ότι η Έλισον είναι πιθανό να γλιτώσει χωρίς φυλάκιση.

Οι κατηγορίες και οι ποινές

Τον περασμένο Νοέμβριο, δώδεκα ένορκοι έκριναν ομόφωνο ένοχο και για τις επτά ποινικές κατηγορίες τον συνεργάτη της, ο οποίος τον Μάρτιο καταδικάστηκε σε 25 χρόνια.

Από την πλευρά της η Έλισον δήλωσε ένοχη για όλες τις κατηγορίες εναντίον της και πέρασε δύο χρόνια συνεργαζόμενη με την κυβέρνηση, τις ρυθμιστικές αρχές και την πτωχευτική περιουσία της FTX.

Και σύμφωνα με πληροφορίες η συνεργασία της ήταν άψογη και βοήθησε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση: «Λόγω της στενής σχέσης της με τον Σαμ, μπόρεσε να σκιαγραφήσει με ακρίβεια το πορτρέτο του Μπάνκμαν-Φριντ», υποστήριξε ο πρώην βοηθός εισαγγελέας των ΗΠΑ Κέβιν Ο’ Μπράιεν.

Και μάλιστα ήδη οι αρμόδιες αρχές προτείνουν  «τρία χρόνια εποπτευόμενης αποφυλάκισης» ως «δώρο» για την «εξαιρετική συνεργασία της Έλισον με την κυβέρνηση» .

Ενώ ο περιφερειακός δικαστής Lewis Kaplan δεν είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί τη σύσταση του εν λόγω τμήματος, ο Ο’ Μπράιεν είπε ότι, μαζί με κάποιο είδος προστίμου, αυτό θα ήταν «μια δίκαιη ποινή» επειδή αντικατοπτρίζει την «τεράστια αξία» της συνεργασίας της Έλισον στην υπόθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή