Στις αρχές της ερχόμενη εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία για την πώληση μεριδίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters. Μάλιστα, η πώληση θα αφορά έως και το 12% του ποσοστού της τράπεζας.

Με την πώληση, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών της, οι οποίες διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους που σχεδόν οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ.

Εθνική Τράπεζα: Πότε «κληρώνει» για το νέο placement – Το μεγάλο ζητούμενο

«Το σχέδιό μας είναι να ξεκινήσουμε τη διαδικασία για την πώληση του 10%-12% τη Δευτέρα και να ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη», δήλωσε στο Reuters ένας από τους αξιωματούχους που εμπλέκονται στην διαδικασία. «Οι μετοχές θα προσφερθούν με μικρό discount στην τρέχουσα τιμή της αγοράς», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει το πρωινό ρεπορτάζ του ΟΤ, ότι η συναλλαγή έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου και οριστική φαίνεται πως είναι και η απόφαση για την πώληση ποσοστού 10% της Εθνικής από συνολικά 18,4% που κατέχει το ΤΧΣ στην τράπεζα.

Το ΤΧΣ κατέχει μερίδιο 18,4% στην Εθνική Τράπεζα, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας σε χρηματιστηριακή αξία. Το υπόλοιπο θα μεταφερθεί στο κρατικό επενδυτικό ταμείο της Ελλάδας.

Οι μετοχές της Εθνικής διαπραγματεύονταν σήμερα στα επίπεδα των 7,63 ευρώ, ήτοι σημαίνει ότι το μερίδιο 12% θα έχει αξία περίπου 900 εκατ. ευρώ.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τη χρονική στιγμή της πώλησης, προσθέτοντας ότι οι μετοχές θα πωληθούν μέσω συνδυασμένης προσφοράς σε θεσμικούς επενδυτές στο εξωτερικό και σε εγχώριους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις