Θετικά κινήθηκαν και σήμερα οι κινεζικές αγορές, στηρίζοντας όλη την περιοχή, καθώς συνεχίζουν να επωφελούνται από τα μέτρα τόνωσης που ανακοίνωσε το Πεκίνο μια ημέρα νωρίτερα.

Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 1,80%, τροφοδοτούμενος από τους κλάδους της κατανάλωσης και της βιομηχανίας, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,52%, έχοντας ως πρωταγωνιστές τον τομέα της ενέργειας και των βασικών υλικών. Ο δείκτης Hang Seng Mainland Properties σημείωσε άνοδο 1,8%.

Οι κινεζικές αγορές είχαν σημειώσει ράλι την Τρίτη, αφού η κεντρική τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ένα πλάνο μέτρων οικονομικής στήριξης, με τον HSI να ολοκληρώνει την καλύτερη μέρα του μετά από επτά μήνες, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε πάνω από τέσσερα χρόνια.

Σήμερα, επίσης, η PBOC μείωσε το επιτόκιο της μεσοπρόθεσμης διευκόλυνσης δανεισμού στο 2%, από 2,3%. Αυτή είναι η δεύτερη μείωση του MLF σε περίπου τρεις μήνες, μετά την μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα από 2,5% σε 2,3% στα τέλη Ιουλίου.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,19%, ενώ ο Topix ευρείας βάσης υποχώρησε 0,23%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 1,04% ενώ η μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε πτώση 0,85%. Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα τον «Korea Value Up Index», με τις συναλλαγές να ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα. Ο δείκτης θα περιλαμβάνει 100 εταιρείες, με μετοχές πληροφορικής και βιομηχανίας να αποτελούν περισσότερο από το 40% του δείκτη.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,19%, παρατείνοντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση την πτωτική του πορεία.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Αυστραλία έφτασε στο 2,7% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, ενώ υποχώρησε από το +3,5% τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές