Νέο ρεκόρ κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού, καθώς οι προσδοκίες για μια ακόμη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενίσχυσαν το ράλι του πολύτιμου μετάλλου ενώ η αποδυνάμωση του δολαρίου ενισχύει την ελκυστικότητά του.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,4% στα 2.667,03 δολάρια η ουγγιά, αφού έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 2.670,43 δολαρίων νωρίτερα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,6% στα 2.691,40 δολάρια.

Wall Street: Trading τίτλων, πιέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία

Το δολάριο ΗΠΑ σταθεροποιήθηκε σε σχεδόν χαμηλά 14 μηνών έναντι ενός καλαθιού ομοτίμων νομισμάτων, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους ξένους αγοραστές.

Η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής

Η Fed μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα και οι επενδυτές βλέπουν περίπου 58% πιθανότητες για άλλη μείωση 50 bps τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Η τιμή του χρυσού έχει σημειώσει άνοδο που έχει ξεπεράσει το 29% από τις αρχές του έτους

Τα χαμηλότερα επιτόκια ενισχύουν την ελκυστικότητα του χρυσού που δεν αποδίδει.

Οι traders αναμένουν τις παρατηρήσεις του προέδρου της Fed Jerome Powell και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

«Θα μπορούσαμε να δούμε 2.700 δολάρια ανά ουγγιά την επόμενη ή δύο ημέρες, εάν συνεχίσουμε να βλέπουμε την αποδυνάμωση του εργατικού δυναμικού και εάν δούμε τους διοικητές της Fed να επιβεβαιώνουν εκ νέου περικοπές κατά 50 μονάδες βάσης» εξηγεί ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Blue Line Futures.

Η τιμή του χρυσού έχει σημειώσει άνοδο που έχει ξεπεράσει το 29% από τις αρχές του έτους, με τα κέρδη να αποδίδονται στη χαλάρωση των κεντρικών τραπεζών και σε γεωπολιτικά ζητήματα.

Οι ροές του ETF και οι βοηθητικοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των γεωπολιτικών εντάσεων σε όλη τη Μέση Ανατολή και των μαζικών μέτρων τόνωσης που εφαρμόζει η Κίνα, συνεχίζουν να υποστηρίζουν και να οδηγούν τις τιμές του χρυσού υψηλότερα κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και σήμερα, είπε ο Μέγκερ.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,1%% στα 32,17 δολάρια η ουγγιά, έχοντας φτάσει στα υψηλότερα επίπεδά του από νωρίτερα τον Μάιο. Η πλατίνα σημείωσε πτώση 1,2% στα 997,80 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,5% στα 1.051,75 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities