Οι αναταράξεις στις ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζονται για ακόμη μία συνεδρίαση, καθώς σήμερα οι δείκτες δέχονται τις πιέσεις των γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων, την ώρα που «ζυγίζονται» οι ενέργειες των κινεζικών αρχών για την ενίσχυση της οικονομίας τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,35%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,31% στις 8.255 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,64% στις 18.874 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,66% στις 7.553 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η SAP υποχωρεί κατά 3,5% μετά από δημοσιεύματα ότι βρίσκεται υπό έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες για φερόμενο προκαθορισμό τιμών.

Από την άλλη, η Valmet Oyj σημειώνει άνοδο 9,2%, αφού η φινλανδική εταιρεία μηχανικών εξασφάλισε μια παραγγελία αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στη Βραζιλία.

Οι ευρωπαϊκές αγορές όμως διανύουν μια περίοδο που παρά τις ανοδικές εξάρσεις η μεταβλητότητα δεν έχει αρθεί, καθώς η γεωπολιτική αβεβαιότητα, ειδικά στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, παραμένει υψηλή.

Άλλωστε, ακόμη και ο CEO της JPMorgan Chase Τζέιμι Ντίμον έκρουσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση της παγκόσμιας σταθερότητας έχει επιδεινωθεί. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ινδία, ο Ντίμον δήλωσε μιλώντας στο CNBC: «Η προσοχή μου είναι όλη η γεωπολιτική, που μπορεί να καθορίσει την κατάσταση της οικονομίας».

Την ίδια ώρα, οι πρόσφατες αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών σχετικά με τα επιτόκια τους έχουν πυροδοτήσει μεγάλες ανατατάξεις χαρτοφυλακίων, οι οποίες επιδρούν καθημερινά στην εικόνα των αγορών. Πέραν των δυτικών νομισματικών αρχών, άλλωστε, κρίσιμο ρόλο παίζουν και οι τελευταίας αποφάσεις της Κίνας, η οποία ενέκρινε ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της οικονομίας της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές