Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές μελετούν τα οικονομικά στοιχεία και εξετάζουν την κατάσταση της οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς  ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,779%. Η απόδοση του διετούς βρέθηκε στο 3,5451% μετά από άνοδο λίγο πάνω από τρεις μονάδες βάσης.

Χρυσός: Κατακτά υψηλότερες κορυφές

Η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται εκ νέου στην κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ μετά την απόφασης της Fed να ξεκινήσει τον πολυανόμενο κύκλο της αποκλιμάκωσης του κόστους δανεισμού με μεγάλη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Ως εκ τούτου, τα σημεία των οικονομικών δεδομένων θα παρακολουθούνται στενά τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες καθώς οι ανησυχίες για πιθανή επιβράδυνση της οικονομίας παραμένουν.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών τον Σεπτέμβριο, φθάνοντας στο 98,7. Αυτό είναι χαμηλότερο από 105,6 τον Αύγουστο και κάτω από τη συναινετική εκτίμηση του Dow Jones για 104.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα ακούσουν τις τοποθετήσεις διαφόρων αξιωματούχων της Fed, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζερόμ Πάουελ. Θα παρακολουθούν στενά για τυχόν νέες υποδείξεις σχετικά με τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής και τις προσδοκίες της Fed για την οικονομία.

Στο τέλος της εβδομάδας οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του Δείκτη Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών (PCE) . Ο δείκτης παρακολουθείται στενά από την κεντρική τράπεζα, από τον οποίο αντλεί τα συμπεράσματα της για την πορεία των πληθωριστικών πιέσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές