‘Άλμα που ξεπερνά το 6%  καταγράφουν οι μετοχές της εταιρείας μέσων ενημέρωσης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σημείωσαν άνοδο πάνω από 6% , ανακάμπτοντας από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα μετά τη λήξη των περιορισμών για τις  πωλήσεις εμπιστευτικών πληροφοριών

Δύο συνεχόμενες ημέρες κερδών για την Trump Media & Technology Group, η οποία ανήκει κατά 57% στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία, είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο της μετοχής κατά 12%, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 2,7 δισ. δολάρια.

Τραμπ: Γιατί υποχωρούν οι μετοχές της Trump Media

Στις δύο συνεδριάσεις μετά την άρση των περιορισμών οι μετοχές της Trump Media, που διαχειρίζεται την εφαρμογή Truth Social, υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το ντεμπούτο της εταιρείας στο χρηματιστήριο τον Μάρτιο.

Η μετοχή διαπραγματευόταν στα 13,64 δολάρια.

Ο Τραμπ, του οποίου το μερίδιο στην Trump Media ανέρχεται πλέον σε περίπου 1,6 δισ. δολάρια, δήλωσε στις 13 Σεπτεμβρίου ότι δεν σχεδίαζε να πουλήσει τις μετοχές του, στρέφοντας την εστίαση σε άλλους σημαντικούς μετόχους που θα μπορούσαν να εξαργυρώσουν.

Κατά μέσο όρο μετοχές Trump Media αξίας 275 εκατ. δολαρίων συναλλάσονται ημερησίως από τότε που έληξαν οι περιορισμοί στις συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών, υψηλότερο από τον μέσο ημερήσιο τζίρο των 188 εκατ. δολαρίων για το υπόλοιπο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Η Trump Media είδε την αξία της να εκτινάσσεται στα σχεδόν 10 δισ. δολάρια μετά το ντεμπούτο της στη Wall Street, η οποία ανέβηκε από τους  ιδιώτες επενδυτές που την είδαν ως ένα κερδοσκοπικό στοίχημα στις πιθανότητές του να εξασφαλίσει μια δεύτερη τετραετή θητεία ως πρόεδρος στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street