Ημέρα κατοχύρωσης των εντυπωσιακών κερδών του τελευταίου διαστήματος σήμερα για τη Wall Street, η οποία βρέθηκε υπό τη μεγάλη πίεση των 30 τίτλων του Dow Jones, προσπαθώντας όμως παράλληλα και να κρατήσει την επίδοση του Σεπτεμβρίου.

Wall Street: Trading τίτλων, πιέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,69% στις 41.914 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,19% στις 5.722 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,04% στις 18.082 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Progress Software κέρδισε σχεδόν 13% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Η Progress ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 1,26 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 178,7 εκατ. δολαρίων, ενώ αναλυτές ανέμεναν 1,14 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 176,2 εκατ. δολαρίων.

Από την άλλη, η KB Home έχασε περισσότερο από 5% μετά από χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη τρίτου τριμήνου. Η KB Home ανακοίνωσε κέρδη 2,04 δολάρια ανά μετοχή, ή 2 σεντς κάτω από την εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα της LSEG.

Πιέσεις και για τις General Motors και Ford Motor, οι οποίες έχασαν 5% και 4% αντίστοιχα, μετά από τις υποβαθμίσεις από την Morgan Stanley λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού στην Κίνα και της αποδυνάμωσης του καταναλωτή στις ΗΠΑ.

Σε καλό δρόμο

Και οι τρεις κύριοι δείκτες της αγορές βρίσκονται σε καλό δρόμο για έναν θετικό Σεπτέμβριο, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι για επιβράδυνση της οικονομίας μετά τη μείωση των επιτοκίων της περασμένης εβδομάδας από την Federal Reserve. Η εστίαση πλέον στα δεδομένα είναι μεγάλη, με πολλά χαρτοφυλάκια να κινούνται με βάση τα νεότερα επί καθημερινής βάσης.

«Είμαι αγοραστής αυτού του ράλι μέχρι να αρχίσουν να αυξάνονται οι αιτήσεις ανεργίας, έως ότου αρχίσουν να μειώνονται τα κέρδη, πραγματικά μέχρι να γίνει πρόβλημα η ανάπτυξη. Και νομίζω ότι θα δούμε μια πραγματικά ασταθή αγορά μεταξύ αυτών των αφηγήσεων ανάπτυξης και επιβράδυνσης μέχρι εκείνη τη στιγμή», σχολίασε η Lauren Goodwin, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη New York Life Investments.

«Οι μετοχές τείνουν να έχουν καλές επιδόσεις σε περιόδους που η Fed χαλαρώνει την πολιτική της ενώ η οικονομία των ΗΠΑ εξακολουθεί να αναπτύσσεται», εξήγησε η επικεφαλής επενδυτικής διαχείρισης πλούτου της UBS, Solita Marcelli. «Αλλά το επίπεδο επιτυχίας της Fed στην καθοδήγηση των ΗΠΑ σε μια ήπια προσγείωση θα είναι σημαντικό για τον καθορισμό των προοπτικών για άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων».

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 11% την εβδομάδα που έληξε στις 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA).

Το μέσο επιτόκιο συμβολαίων για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών μειώθηκε κατά 0,02 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και διαμορφώθηκε στο 6,13%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street