Μία ακόμη ημέρα αναπροσαρμογής των χαρτοφυλακίων και διαχείρισης των ιστορικών υψηλών για τη Wall Street, η οποία όπως όλα δείχνουν αναλώνει την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στη διατήρηση των κεκτημένων.

Wall Street: Tην στήριξε ο Nasdaq – Στο +4% η Nvidia

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,06% στις 42.181 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,12% στις 5.739 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,17% στις 18.104 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Progress Software κερδίζει σχεδόν 7% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Η Progress ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 1,26 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 178,7 εκατ. δολαρίων, ενώ αναλυτές ανέμεναν 1,14 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 176,2 εκατ. δολαρίων.

Από την άλλη, η KB Home χάνει περισσότερο από 6% μετά από χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη τρίτου τριμήνου. Η KB Home ανακοίνωσε κέρδη 2,04 δολάρια ανά μετοχή, ή 2 σεντς κάτω από την εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα της LSEG.

Πιέσεις και για τις General Motors και Ford Motor, οι οποίες χάνουν 3% και 2% αντίστοιχα, μετά από τις υποβαθμίσεις από την Morgan Stanley λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού στην Κίνα και της αποδυνάμωσης του καταναλωτή στις ΗΠΑ.

Και οι τρεις κύριοι δείκτες της αγορές βρίσκονται σε καλό δρόμο για έναν θετικό Σεπτέμβριο, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι για επιβράδυνση της οικονομίας μετά τη μείωση των επιτοκίων της περασμένης εβδομάδας από την Federal Reserve. Η εστίαση πλέον στα δεδομένα είναι μεγάλη, με πολλά χαρτοφυλάκια να κινούνται με βάση τα νεότερα επί καθημερινής βάσης.

«Είμαι αγοραστής αυτού του ράλι μέχρι να αρχίσουν να αυξάνονται οι αιτήσεις ανεργίας, έως ότου αρχίσουν να μειώνονται τα κέρδη, πραγματικά μέχρι να γίνει πρόβλημα η ανάπτυξη. Και νομίζω ότι θα δούμε μια πραγματικά ασταθή αγορά μεταξύ αυτών των αφηγήσεων ανάπτυξης και επιβράδυνσης μέχρι εκείνη τη στιγμή», σχολίασε η Lauren Goodwin, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη New York Life Investments.

Στα μάκρι της ημέρας, οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 11% την εβδομάδα που έληξε στις 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA).

Το μέσο επιτόκιο συμβολαίων για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών μειώθηκε κατά 0,02 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και διαμορφώθηκε στο 6,13%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street