Ένα πολύ καλύτερο φίνις επιφύλαξαν οι αγοραστές στο χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς μετά από αρκετές ώρες κατά τις οποίες η αγορά επέτρεψε σε αρκετά χαρτοφυλάκια να πάρουν μέρος των κερδών τους, οι ανοδικές τάσεις κυριάρχησαν στο τελευταίο ημίωρο συνεχίζοντας την ανοδική αντίδραση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,55% στις 1.462,06 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.449,14 μονάδων (-0,34%) και 1.462,06 μονάδων (+0,55%). Ο τζίρος ανήλθε στα 116,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 22,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,2 εκατ. τεμάχια αξίας 6,8 εκατ. ευρώ.

Wall Street: Trading τίτλων, πιέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,51% στις 3.562,53 μονάδες, ενώ στο +0,31% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 2.348,74 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,79% στις 1.279,50 μονάδες.

Μικρές προσαρμογές

Όπως ήταν αναμενόμενο η αγορά σήμερα έκανε μια ολιγόωρη «στάση», δίνοντας τη δυνατότητα και σε αρκετά χαρτοφυλάκια να πάρουν μέρος των κερδών τους. Μια «στάση» που ενδεχομένως να αποδειχθεί πολύτιμη, δεδομένου του ότι βρίσκεται σε επίπεδα που είχαν ταλαιπωρήσει αρκετά την αγορά το προηγούμενο διάστημα.

Βέβαια, πλέον χρειάζεται έναν καλό θετικό καταλύτη για να μπορέσει να διαπεράσει το «ταβάνι» που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα σε κάθε προσπάθεια λύσης της παραμονής της σε ένα στενό εύρος. Και αυτός ο καταλύτης ακόμη δεν υπάρχει, ή αν υπάρχει, τουλάχιστον σε επίπεδο τίτλων, επισκιάζεται από την αναμονή των νεότερων για το placement της Εθνικής.

Η αγορά λοιπόν πρέπει να περάσει τη βάσανο της διαδικασίας που και θα απορροφήσει κεφάλαια και θα δώσει τον τόνο της επόμενης ημέρας, καθώς ακόμη λίγες ημέρες πριν ενεργοποιηθεί η διαδικασία των προσφορών για το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική, πολλές παράμετροι είναι ακόμη άγνωστοι.

Στον τραπεζικό κλάδο σε όλη την Ευρώπη έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη γερμανική επικράτεια και στο σήριαλ Commerzbank – UniCredit

Αλλά θα είναι και εκείνοι που θα κρίνουν το πόσο επιτυχημένο θα είναι το εγχείρημα, σε μια περίοδο μάλιστα που τα κεφάλαια που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό κλάδο σε όλη την Ευρώπη έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη γερμανική επικράτεια και στο σήριαλ Commerzbank – UniCredit.

Εάν καταφέρει ο γενικός δείκτης να κρατηθεί πάνω από τις 1.450 μονάδες και στο κλείσιμο της εβδομάδα, τότε θα έχει θέσει γερές βάσεις για να μπορέσει τουλάχιστον να ξεφύγει από την «50άδα» που είχε ταλαιπωρήσει αρκετά long χαρτοφυλάκια τον προηγούμενο μήνα. Ένα εγχείρημα που αν και φαίνεται εφικτό, είναι δύσκολο όταν όλοι περιμένουν τον τόνο που θα δώσει η μετοχή της Εθνικής

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ έκλεισε με άλμα 3,83%, με τις ΟΤΕ και Εθνική να ακολουθούν με κέρδη 2,19% και 2,08% αντίστοιχα. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Βιοχάλκο, Τιτάν, Motor Oil και ΔΑΑ, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Autohellas, Cenergy, Eurobank,ΔΕΗ, Σαράντης, Πειραιώς, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Λάμδα, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή, χωρίς όμως καμία να κλείνει με απώλειες άνω του 0,8%. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Alpha Bank και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών